Itthon » Közélet

Hóvihar miatt korlátozták a forgalmat a Bucsinon

Forgalomkorlátozást vezettek be csütörtök hajnalban a Parajdot Gyergyószentmiklóssal összekötő országúton a térségben tomboló hóvihar miatt.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

Havazas
Fotó: Archív
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2015. április 02., 10:34
0 hozzászólás. 

Az 1276 méter magas Bucsin-tetőn átvezető országúton reggel 6 és 8 óra között nem közlekedhettek a 7,5 tonnánál nehezebb járművek, jelenleg is télies útviszonyok közt zajlik a forgalom – tájékoztatta portálunkat Cătălin Romănescu, a Hargita Megyei Országutak Felügyelőségének igazgatója.

Adrian Pănescu, a Hargita megyei prefektusi hivatal kabinetvezetője a Mediafaxnak elmondta, hogy a korlátozást az útkarbantartó kérésére vezették be. Így próbálták elkerülni annak a veszélyét, hogy a nehéz gépjárművek elakadjanak és torlódást okozzanak a hegyi úton.

A Bucsin-tetőn az éjszaka folyamán mintegy félméteres hó hullott és a viharos széllökések hótorlaszokat képeztek az úton. A Hargita megyei országutakon az éjszaka folyamán 50 tonna sót szórtak le az útkarbantartók. A hegyekben ennek ellenére 1-2 centiméteres hóréteg borítja az utakat.

Az országos meteorológiai szolgálat előrejelzése szerint péntek délutánig az egész országban erős szélre, esőre, a hegyvidéken pedig havazásra kell számítani.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."