Itthon » Közélet

Sierra Leone, a nyersanyagban gazdag kis ország

Ezen a héten Tomas Róbert geológus előadásában egy nyugat-afrikai köztársaságot, a gyémántlelőhelyekben és érctelepekben gazdag Sierra Leone-t ismerhetjük meg.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

sierra_leone_plakat
sierra_leone_plakat
szerkesztoÍRTA: LŐRINCI RÉKA
2010. április 27., 07:29
0 hozzászólás. 


Április 29-én (csütörtökön), 19 órától a Vulticulus Földrajzi Társaság és a Zöld Szív Egyesület által szervezett Országjárók-Világjárók előadássorozat 43., vetítéssel egybekötött élménybeszámolójára kerül sor. Az est vendége Tomas Róbert, a Stockwork Exploration Kft. geológus kutatója, bemutatójának címe pedig Sierra Leone - A polgárháború után. Helyszín továbbra is a székelyudvarhelyi Művelődési Ház koncertterme.

sierra_leone_plakat

A világgazdaság folyamatos növekedése, főleg Kína és India fémérc-szükségleteinek kielégítése újabb készletek felfedezésére készteti a kutatócégeket és a befektetőket. Sierra Leone-ban a 2000-es évek elején befejeződött polgárháború és a stabilizálódó politikai körülmények gyors befektetéseket eredményeztek, melyek első sorban a híres gyémántlelőhelyek fele irányultak. Később a nyersanyagokban gazdag kis ország területén sokszínű geofizikai és geológiai kutatások kezdődtek, amelyekhez nagy mértékben hozzájárultak a 2007-ben elért rekordszintű világpiaci fémérc-árak – olvasható a Vulticulus honlapján.

sierra_leone

„Tapasztalataim a 2006-ban felfedezett Tonkolili vasérctelep kutatásához és a körülötte fejlődő településekhez kapcsolódnak. Előadásomban Sierra Leone gazdasági helyzetét, infrastrukturális körülményeit és az ott élő emberek életkörülményeit mutatom be, valamint az érckutatási befektetések hatását az emberek életszínvonalára és az ország gazdaságára” – fogalmazott Tomas Róbert.


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."