Itthon » Közélet

November végén szabadul fel a Szentimre utca

A szennyvízvezeték beépítése hetekig tart, szakaszosan oldják meg. A gépjárműforgalom nem könnyű a környéken, nagyokat kell kerülni.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

Itt kocsival nem, csak türelemmel lehet közlekedni
Vigyázni kell, de átmenni nem lehet
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2015. október 22., 12:47
5 hozzászólás. 

Majdnem kétszáz méteres szennyvízvezetéket fektet le az ivó- és szennyvíz-szolgáltatással foglalkozó Aqua Nova megbízásából az Ing Service kft., jelenleg a Szentimre utcának a Kút és az Iskola utca közötti szakaszán dolgoznak. Bálint-Major Áron, az Aqua Nova főmérnöke arról tájékoztatta portálunkat, hogy a munkát körülbelül november végére fejezik be.

A két hete az alsó szakaszon elkezdett munkát az is nehezíti, hogy az úttest alatt nagyon sok más vezeték (esővíz, gáz, stb.) is van, a vastag szennyvízvezetéket ezek közé kell behelyezni. Mint a főmérnök elmondta, jövő héten, a halottak napja előtt az alsó szakaszon lehet majd közlekedni, mert addig végeznek a munkával.

A felső, kockaköves részen fognak dolgozni, ezt előreláthatóan november végéig fejezik be. A cég képviselői továbbra is kérik a lakókat és a gépjárművezetőket, hogy legyenek türelmesek, a Szentimre utcai közlekedés valóban nehézkes, de másképp nem lehet megoldani a munkálatokat, annyira szűk az utca.



5 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
zterex1
2015-10-22 15:46:37
Azt nem értem, hogy a (helyi???)rendőrség mit csinál, hisz az egyirányú utcákban sokan szembemennek a forgalommal. Ez törvénytelen.
Ez van, el kell fogadni néhány hétig a kellemetlen állapotot. Bosszantó, hogy az amúgy is szűk utcákban kerülgetni kell a szembejövőket, mert ŐK másképp látják.
avatar
olvaso
2015-10-22 17:07:07
Ilyenkor az Iskola utca lehetne ketiranyu (mert semmivel sem keskenyebb, mint a rozsa utca). Egyszer betevedtem oda az utobbi idoben, es bosszanto volt visszamenni a taborba. :)

Sajnos minden masadik kapu ele le van xarva egy auto, igy meg nehezebb a kozlekedes.
Ez amugy nagyon sok helyre ervenyes. Akinek sajat udvara van, az tegye be az autojat, es ne kozteruleten tartsa.
avatar
guguka
2015-10-22 22:03:32
@zterex: normalis helyeken ketiranyusitjak ilyen esetben az utcakat, vagy valami alternativ megoldast nyujtanak az embereknek. Ez Udvarhely, senki sem csinal semmit. Termeszetes, hogy a civilek kell megoldjak ezeket a problemakat valahogy, ha mar a bu(n)ta hivatal egy ekkora zero.
avatar
Wonderbug
2015-10-23 14:18:35
re:
avatar
olvaso
Ilyenkor az Iskola utca lehetne ketiranyu (mert semmivel sem keskenyebb, mint a rozsa utca). Egyszer betevedtem oda az utobbi idoben, es bosszanto volt visszamenni a taborba. :)

Sajnos minden masadik kapu ele le van xarva egy auto, igy meg nehezebb a kozlekedes.
Ez amugy nagyon sok helyre ervenyes. Akinek sajat udvara van, az tegye be az autojat, es ne kozteruleten tartsa.


A Szentimre és az Iskola utca nem az ott lakók miatt van dugig autókkal, hanem történetesen a Gondűző miatt...90% az ott parkoló autóknak úgy az Iskola utcában, mint a Szentimrében a gondűzőhöz tartozik, vendég, ott dolgozó stb. Ajánlom figyelmedbe, hogy nézd meg a helyet egy "csendes" napon, amikor nincsenek rendezvények, vagy üres a szálloda. Mindkét utca teljesen üres. Pár autó parkol csak. A legtöbb ember csak azért, hagyja az autóját kint, hogy reggel nehogy arra ébredjen elálták a kijáratot és képtelen mozdulni vagy kijönni a saját udvaráról.
avatar
Isty
2015-10-23 14:33:22
Azta!!!
Kerdesek:

1) Egesz nyaron mit csinaltak????? Miert nem lehetett ezt a munkatlatot a nyari vakacioban elvegezni??? Inkompetens nepseg....A reggeli kozlekedes KATASZTROFA!! Kritikan aluli!!!! Hol voltak egesz nyaron, mert mashol nem dolgoztak az is biztos! Most a minusz fokos hidegekben csinaljak

2) Felturtak az utat: az aszfalt vissza lesz teve normalisan ugye??? Nem roman/szekely modra, toldozva foltozva, ahogy Udvarhelyen is szokas???

Jon, hogy kopjek. Hanyingerem van a balkan (jol van az ugy!!) munka modszerektol!! Ugy a tervezo/mengrendelo meg a kivitelezo reszerol!
Azt hittem mi szekelyek kulonbek vagyunk, de meg olyanok sem vagyunk mar mint a romanok...sirni tudnek.

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."