Itthon » Közélet

Feljelentették támadóikat a megvert fiatalok

Szerdán jelentették fel támadóikat a másfél hete történt verekedés áldozatai.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

andor sandor szerda-2
Fotó: Kakasy Botond
szerkesztoÍRTA: KAKASY BOTOND
2015. november 11., 17:35
20 hozzászólás. 

A verekedés után több mint egy héttel, hétfőn minkét bántalmazott fiatal elhagyhatta a kórházat. Lőrincz Andort egy héttel korábban műtötték meg, ugyanis orrtörést szenvedett, társát pedig szemsérülésekkel kezelték.

Andor elmondta, hogy a kórházból útjuk az ügyvédjükhöz vezetett, ahol megbeszélték a történteket és megírták a feljelentést. A feljelentésben megnevezték az általuk felismert elkövetőket: idős és ifjabb Varga Sándort, idős és ifjabb Pui Bélát, illetve Csog Miklóst. A többi támadót vagy jelenlevőt nem ismerték fel.

Andorékat is feljelentették

Andor és társa már jobban vannak, de pénteken újabb vizsgálatokra kell jelentkezzenek, illetve a törvényszéki orvosnál is jelenésük van.

„Le van téve a panasz. Beiktattam az ügyészségnél, ahol kérjük az eljárás elindítását. Természetesen a rendőrségen is leközöltem a beiktatott panaszt" – tájékoztatott az Andorékat képviselő ügyvéd.

Mint mondja, a székelyudvarhelyi rendőrségen Varga Sándor is feljelentette Lőrincz Andort, ezért ahhoz az iratcsomóhoz is csatolták a panaszt.

„Varga úr is letette a panaszt Lőrincz Andor ellen, úgyhogy emiatt abban a dossziéban is leközöltem, mert amit ők tettek le, az a bíróság hatáskörébe tartozik, amit pedig én adtam be, az viszont az ügyészség hatásköre" – számolt be Szabó Anca Andreea ügyvédnő.

Ezután következik a nyomozati szakasz, amikor kivizsgálják a bűncselekményt. Amennyiben kiderül, hogy valóban bűnösök a feljelentett személyek, akkor kezdődik a személyek elleni bűnvádi eljárás.

Az ügyészség tud az esetről

A nyomozati szakasz végeztével az összeállított iratcsomót a rendőrség leadja az ügyészségnek. Ezt követően az ügyész dönti el, hogy szükség lesz-e a további bírósági tárgyalásokra vagy lezárják az ügyet.

Kérdésünkre, hogy mikor kerülhet az ügyészség elé a nyomozati anyag, az ügyvédnő sem tudott választ adni. Annyit mondott, hogy egyelőre nem, de hogy mennyire húzódik el az ügy, az például a tanúk számától is függ, illetve attól, hogy mennyire gyorsan tudják kihallgatni őket.

Ez azonban nem azt jelenti, hogy az ügyészség csak akkor fog tudni az esetről, ha lejárt a nyomozás. „Az ügyészég adja meg a dosszié számát, az ügyész visszaküldi a rendőrségre és kinevez valakit, aki foglalkozik ezzel az üggyel. A rendőr nyomoz, majd visszaküldi az ügyésznek, amikor a nyomozásnak vége van. Semmi nem akadályozza azt sem, hogy maga az ügyész nyomozzon ebben az ügyben" – tudtuk meg az ügy menetét Szabó Anca ügyvédnőtől.



20 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
hahaha
2015-11-11 17:47:10
A felvétel nyilvánosságra hozásáról ne is álmodjon a halandó állampolgár akinek a pénzéből finanszírozták az egészet? Csak úgy kérdem.
avatar
Steve
2015-11-13 01:01:33
Rólunk van szó, a fiataljainkról és időseinkről, m
Emlékezzetek vissza a régi időkre: Mindig volt ilyenek a város elrettentésére felfogadva..
Volt a Nélu (boxolo) volt egy hosszú hajú cigány(nem jut eszembe a neve) és a Tamuca, egy brancs voltak, a kommunista rendszerben ők tartották sakkba a fiatalokat...ugyan így!
Valakik ezt már rég eldöntötték: az udvarhelyi fiataloknak, embereknek így a jó ha rettegnek, nehogy már szabadon éljenek! Ezt pszichológiából tanítják, milyen hatása van a fiatalokra, idősökre, emberekre...vesztesként kezdnek viselkedni.
Változott valami? Nem! Ellenőrzik a kisváros életét. Meg vagytok félelmitve. Ennyi. Ki áll mögöttük? A régi rendszerben a "rendőrök" is hasonló módszereket használtak,,,
Egyet találhatsz: aki mindig is állt.
Hagyátok? Igen, féltek, Igen! Mindenki fél!
Érdemes lenne egy kutatást folytatni, hogy hány székely kisvárosban, faluban vannak ilyen agresszorok, akikre nem érvényes a törvény, akik az idősöket a fiatalokat és mindenkit félelemben tartanak és bántalmaznak! Meg fogtok le...
avatar
boti
2015-11-11 17:54:48
re:
avatar
hahaha
A felvétel nyilvánosságra hozásáról ne is álmodjon a halandó állampolgár akinek a pénzéből finanszírozták az egészet? Csak úgy kérdem.

Kértük, de egyértelmű választ nem kaptunk. A nyomozás ideje alatt nem valószínű, hogy ide adják. Természetesen nem mondtunk le róla, továbbra is próbáljuk megszerezni.
avatar
zterex1
2015-11-11 18:14:15
A Patkóban történteket is nyilvánosságra hozták. Akkor most is lehet.
avatar
hahaha
2015-11-11 18:18:32
re:
avatar
zterex1
A Patkóban történteket is nyilvánosságra hozták. Akkor most is lehet.

Úgy emlékszem, hogy volt is gond amiatt.
avatar
jutacs
2015-11-11 19:00:32
Szerintem, egyik kutya, másik eb.
Mindkét csapatot be kell zárni 2-3 hónapra a börtönbe, megbüntetni néhány 10 ezer lejre, akkor talán a következö verekedés potenciális kezdeményezöi fölösleges energiájúkat valami hasznos munkára fordítják.
avatar
Egyszercsak
2015-11-11 20:41:09
re:
Indulj polgármesternek!
Van egy szavazatod tőlem.
A sok tahó menetelni tud, de nem görgetett egy centit sem ezeknek a mákvirágoknak a Facebook oldalán. Kemény legények ezek.

avatar
jutacs
Szerintem, egyik kutya, másik eb.
Mindkét csapatot be kell zárni 2-3 hónapra a börtönbe, megbüntetni néhány 10 ezer lejre, akkor talán a következö verekedés potenciális kezdeményezöi fölösleges energiájúkat valami hasznos munkára fordítják.
avatar
jutacs
2015-11-11 21:39:49
Nem jó ötlet, engem ugyanis nagyon hamar megölnének, mert senkinek sem kedveznék, söt mindenkit bíróság elé küldenék, aki egy banit is elvesz a közösböl a saját hasznára.
Az önkormányzattól mindenkit kirúgnék, aki nem nyüzsög non-stop, mint a mérgezett egér.
Vezetö csak az lehetne, akinek a város fontosabb, mint a családja, minimálbéréert dolgozzon, ugy sem tudja elkölteni , mert reggeltöl estig, vagy tovább dolgozik a közért.
Legalább kétévente teljes vezetöcsere az összes intézményben.
2 hibáért azonnali kirúgás.
Hivatali visszaélésért azonnali feljelentés.
A helyi rendörség emberei legyenek annyian, hogy a fontosabb helyeken (Kossuth, Fötér , Dzsungel stb, a nap 24 órájában ott legyen és intézkedjen 2 ember.
Gyanúsan meggazdagodottakra ráuszítanám az ügyészséget, számoljanak el a vagyonukkal.
Az utolsó baniig elszámoltatnék minden városi beruházást, aki lopott, hanyag volt, nem jó munkát végzett, irány a bíróság.
Olyan polgi kell, akit a városnak csak fele utál, a többi megvédi
avatar
Egy a sokból
2015-11-11 21:54:45
Jut eszembe ...
Az is megérne egy "sajtós kérdést", hogy miként van az, hogy a városházán, akik közel vannak a tűzhöz, nem a szerény "budzsetáris" fizetést kapják, hanem jó vastag "conventie civila" szerződéseik vannak?
avatar
Egyszercsak
2015-11-11 22:10:09
re:
A 2, 3, 4, 5, 7, 8 valójában kivitelezhetetlen a közalkalmazottakra vonatkozó jogszabályok miatt. Igazad van... nem jó ötlet.
avatar
jutacs
2015-11-11 22:28:27
Valójában kivitelezhetö, ha valaki akarja, ,és nem azt keresi, hogyan nem lehet
2. önként fizesse be a városkasszába a többletet.
3. Két év után önként lemond, mert fáj a háta
4. önként kilép és hamut szór a fejére
5. önfeljelentést tesz a bünös és meggyón a templomban
7.Az adóhivatal megtalálja, akit keresni akar, ha az ellenörök zsebe be van varrva
8. Helyi rendelet: önkormányzati beruházások pénzügyi-minöségi ellenörzése csoport létrehozása
Persze, ezek után megütne a sötétség.
Ezért hagyom, hogy lopjatok és pöffeszkedjetek tovább a Városházán, gazemberek!
avatar
jutacs
2015-11-11 23:44:05
Elsö napi -és egyben utolsó napi - intézkedesem lenne, hogy a Városházában található összes fotelt és forgószéket elvitetném az öregek otthonába és kicseréltetném hokkedlire.
avatar
jozsef_osvath
2015-11-12 12:54:44
re:
avatar
jutacs
Elsö napi -és egyben utolsó napi - intézkedesem lenne, hogy a Városházában található összes fotelt és forgószéket elvitetném az öregek otthonába és kicseréltetném hokkedlire.

Te eleg beteg vagy. Egy ideig azt hittem, azert kommentalsz ossze vissza, hogy ujabb kommenteket generalj vele, de ez a 10 pontos javaslatod .. .no comment.
Valtozas kell, kb ennyi amiben egyetertek veled, de amit felsoroltal ide az nelkuloz minden jozan es kovetkezetes gondolkodast.
Szedjem szet pontonkent azt a sok nagyszeru javaslatot, amit ide beirogattal?
Inkabb te valasztasz ki egyet kozuluk, amelyik szimpatikusabb, es kicsitt bovebben fejtsd ki, hogy kepzelted a gyakorlati megvalositasat (vigyazat, gondolkodast es dokumentalodast igenyel).
avatar
jutacs
2015-11-12 13:50:32
Dőlj hátra a foteledben, hiszen nagyszerű munkát végeztél kiváltságos helyzeted fenntartásáért:
Mindent elmagyaráztál a halandó pórnepnek, hogy miért nem tehetsz semmit, tehát járjanak szorgalmasan a hálaadó misére, hogy Isten megáldotta Udvarhelyet ilyen csodálatos vezetőkkel.
Ahhoz , persze mehtalálják a kiskaput, hogy saját maguknak megkerüljék a törvényeket és pl. engedély nélkül építkezzenek.
A város meg tapsoljon!
avatar
jozsef_osvath
2015-11-12 15:02:00
re:
Jol van jutacs, mellebeszelesbol eddig jeles.
Tehat melyik lesz az a pont az altalad javasoltak kozul, amelyiket ki is fejted?
Egy arva konstruktiv gondolatot, ha lennel szives megosztani, te aki annyira tudod, hogy ki mit miert nem csinal jol...
avatar
jutacs
2015-11-12 21:53:14
Bármi megoldható, csak megfelelö ember kell hozza, íratkozz be tanfolyamra Orbánhoz. EU-törvények pl.nem tesznek lehetövé sok mindent a tagországokban.
Örült ötletnek tünt a szabad pálinkafözés, de aki elég tökös, megcsinálja.
Tilos kerítést építeni, ökelme megcsinálja. Stb........
Tarlós polgármester azt tesz a városban, amit jónak lát, és azt tilt meg, amit akar.
Ember kell a tettekhez, nem kifogás!
avatar
jozsef_osvath
2015-11-13 09:08:41
Mellebeszelesbol megint jeles.
Feelevenitem: ott tartottunk, hogy volt vagy 10 nagyszeru otleted.
Abban a hozzaszolasodban irtad, amelyiket ugy kezdted, hogy "Nem jo otlet...".
Azota varom, hogy valasz ki egyet ezek kozul, es fejtsd ki, hogyan ultetned te gyakorlatba.
Remelem nem fogyott el a tudomany azzal, hogy irtal 10 elso ranezesre is megalapozatlan es kivietlezhetetlen javaslatot.
Mondom, nem en akarom bizonyitani, hogy mind a 10 kivitelezhetetlen, sokkal szivesebben olvasnam el, hogy te mikent ultetneed gyakorlatba.
avatar
hunikovacs
2015-11-13 19:07:25
Mindent lehet,csak akarni kell. Ingyen persze senki nem dolgozna,valamiből meg kell élni,de aki lopott vagy lop annak nincs keresni valója a közigazgatásban. Sztem ennyi elég is lenne kezdetnek. A foteles ötlet is jó,nem látom mit kell azon ragozni.
avatar
jutacs
2015-11-13 19:18:37
Nyugodt legyél, nem pályázok a polgármesteri fotelre, túl sokat fingottak bele, van nekem tisztességes szakmám, amiben nem kényszerülök aljasságokra.
Azt meghagyom a politikusoknak, sebes nyelvcsapású udvaroncaiknak.
avatar
jutacs
2015-11-13 19:29:10
re: Rólunk van szó, a fiataljainkról és időseinkrő
Az bizony elég szégyen, ha szerinted az egész város rettegett Nelu-tól, a boxolótól, ahogy írod.
Ez a fiú két járdaszegélykövel a zsebében nyomott 60 kilót a mérlegen, a 162 centis magasságához.
Allítólag - a mítosz szerint - a románok csupa puliszka ember.
Idejött ez a csöpp kis ember és a bikaerös székely legények rettegtek töle???
Most vagy a tányér nem egyenes, vagy a leves görbe.

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."