Itthon » Közélet

Feltörhetetlen a gagyi aszfalt?

Még mindig nem sikerült feltörni a zöldövezetben "töltésnek" odavetett aszfaltot.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

teglavetok gagyiaszfalt-3
Fotó: Kakasy Botond
szerkesztoÍRTA: KAKASY BOTOND
2015. december 11., 12:53
0 hozzászólás. 

Október elején számoltunk be, hogy több utcában is aszfaltoznak a gagyi székhelyű Stravia Group kft. kivitelezésével. Amikor előkészítették az aszfaltozásra és az új járdaszegélyek elhelyezésére a Téglavetők bejárat Győzelem utca felőli bejáratát, jobban hasonlított egy háborús övezetre, mint lakóövezetre. A hónap folyamán lett is új aszfaltozott út, új aszfaltozott járda és indokolatlanul megdöntött új járdaszegély is.

Sőt még egy kis extra aszfaltot is sikerült kispórolniuk a munkásoknak, amit elmondásuk szerint „töltésnek" szórtak a kertbe. Fura mód megnövekedett a töltés, mígnem több autó parkolóhelye alakult ki.

teglavetok gagyiaszfalt-1

Próbáltuk kideríteni ki és milyen megfontolásból tette oda, de a munkások emlékezete akkor éppen elég kurta volt. Nem emlékeztek, ki mondta, hogy oda aszfaltot tegyenek, de még az sem jutott eszükbe, melyikük tette oda. Egyedül a „bordurás" vállalta fel tettét, neki mondták, hogy autófelhajtónak alakítsa ki a járdaszegélyt, de arra már ő sem emlékezett, kitől kapta az utasítást.

Még október végén érdeklődtünk a városházán is, hogy esetleg, mint megrendelők, ők kértek-e a parkolókat, de akkor arról tájékoztattak, hogy a tervekben ilyesmi nem szerepelt. Tikosi László, a műszaki osztály vezetője éppen akkor ért vissza a terepszemléről, ő szintén megerősítette, hogy nem a város rendelte el az illegális parkolók kialakítását, sőt látták a törvénytelenséget, és intézkednek, hogy az aszfaltot felszedjék a zöldövezetből.

teglavetok gagyiaszfalt-2

Már bőven decemberben járunk, de a leaszfaltozott zöldövezet helyzete azóta annyiban változott, hogy egyre több autó próbál ráállni. Szerettük volna megtudni, miért nem sikerült eddig feltörni az aszfaltot, kinek kellene ezt a munkát elvégeznie, illetve kit terhel ennek az anyagi vonzata? Többször kerestük telefonon Tikosi Lászlót, sikertelenül. Bálint Attila sajtószóvivővel viszont sikerült beszéltünk telefonon, illetve személyesen is, tőle ígéretet kaptunk, hogy utánajár a dolognak, de több nap után sem kaptunk még választ, és egyelőre ő sem reagál a telefonos megkeresésre.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."