Itthon » Közélet

Alma is lesz a tej és kifli mellé

Várhatóan csütörtökön vagy pénteken kapnak először almát is az iskolások a tej és kifli mellé.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

almakosar
almakosar
szerkesztoÍRTA: SZASZA
2010. május 11., 13:54
1 hozzászólás. 


Az iskolásoknak várhatóan csütörtök-péntektől kezdik osztani az almát, amit a csíkmadarasi In-Com Euro Kft. importalmából old meg a 2009-2010-es tanév hátralévő időszakában. Ha sikerül tartani a határidőt, Hargita megye az elsők között lesz az országban, ahol már ebben a tanévben elindul az almaprogram – eddig még csak egy megyében kezdték el ezt.

Hargita Megye Tanácsa a tej-kifli programhoz hasonlóan – amelyet a helyi önkormányzatok hatáskörébe irányított át – a Hargita megyei gyümölcstermesztőket szerette volna felkarolni, valamint az Összetartozunk szórványprogram kiterjesztésével a Beszterce-Naszód megyei magyar közösség gyümölcstermesztőit, de a késő tavaszi időszak révén nem sikerült biztosítani olyan almát, amely megfelel a 90-130 grammos előírásnak, mivel a termesztők már értékesítették készleteiket.

almakosar

Az importalma ideiglenes megoldás: a következő tanévkezdésre a megyei tanács ugyancsak a Hargita megyei gyümölcstermesztőkre szeretné alapozni a program megvalósítását.

„Célunk a helyi termelők felkarolása, lehetőséget akarunk biztosítani számukra is, és közvetve azt szeretnénk elérni, hogy a megyénkbeli, egykoron gazdagon termő gyümölcsészetek – gondolok itt például a Székelykeresztúr környéki gyümölcsösökre – újra életre keljenek. Ez kiváló lehetőség a gyümölcsösök tulajdonosai számára, hogy felzárkózzanak a többi piaci szereplő mellé. Remélem, a gyümölcstermesztők mérlegelik a helyzetet, belátják, mekkora lehetőség rejlik a megyei tanács törekvéseiben, és a nyár folyamán felkészülnek a program következő kiírására” – mondta Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.

Az In-Com Euro vállalkozás már elkezdte a szállítási szerződések megkötését a helyi tanácsokkal, és várhatóan csütörtökön vagy pénteken a Hargita megyei iskolások almát is kapnak. A szerződés szerint a diákokat a tanév utolsó 25 napján illeti meg alma, amit a beszállítás elkezdésének időpontjától függően visszamenőleg is megkapnak.


1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
pumukli
2010-05-12 21:50:01
alma az ut szélén
A nagy gazdasági válság idején még egy felesleges pénzkiadás (vagy mosás? Hogy a kiflik és tejek mellett már almák is heverjenek az út szélén, és a sáncokban? Jobb esetben a házi kedvenc, vagy a disznók vályújában...Méghogy a gyerekeknek tesznek jót! Röhejes

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."