Itthon » Közélet

Áramszünet bénítja a várost

Egy magasfeszültségű kapcsoló robbant fel, aminek következtében Székelyudvarhelyen és a környező falvakban is megszűnt tegnap este az elektromos áram-ellátás, a hibát még nem javították ki.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

IMG_6976
IMG_6976
szerkesztoÍRTA: GYÖRGY-DÁVID CSABA
2010. június 02., 10:46
4 hozzászólás. 


Túlterhelés miatt robbant fel egy 20 kilovoltos kapcsoló a Sas utca melletti trafótelepen. Tegnap 19 óra körül történt a meghibásodás, aminek következtében a város nagy részén és a környező falvakban megszűnt az elektromos áram-ellátás. A javítást elkezdték a szakemberek, viszont a problémát nem sikerült megoldani, így maradt a teljes sötétség a város nagy részén, csak a Bethlen negyedben volt áram. A villamossági vállalat helyi kirendeltségének vezetője, Demeter Gábor elmondta, ma hajnali 5 órakor ismét elindult a szolgáltatás, viszont pár óra múlva újból gondok adódtak.

IMG_6979
Ma délelőtt a robbanás helyszínén jártunk, ahol megtudtuk, hogy a gond nem kicsi, hiszen az Electrica marosvásárhelyi és csíkszeredai szakemberei is Udvarhelyre utaztak, hogy orvosolják a hibákat. A 20 kilovoltos kapcsoló elrobbanása miatt tűz ütött ki az épületben, amit a tűzoltóknak kellett eloltaniuk. Ilyen meghibásodás nem fordul elő túl gyakran, a helyszínen dolgozó egyik szakember elmondta, harmincéves pályafutása során soha nem találkozott ilyen esettel.

IMG_6975
Az elektromos áramkiesés miatt gondok adódtak az ivóvíz-szolgáltatással is a városban, hiszen a berendezések, amelyek pumpálják a vizet leálltak. Az Aqua Nova Hargita Kft. már a reggel jelezte, hogy fennakadások lehetnek az elektromos áram hiánya miatt, ami be is következett, hiszen a reggeli órákban Udvarhely jelentős részén nem volt ivóvíz. 11 órakor azonban ismét elindult az elektromos áram-szolgáltatás a víztisztítónál, így a vízhiány is megoldódott a városban.

IMG_6977
A villamossági vállalatnál arról tájékoztattak, hogy 13 óra után tudnak bővebb információval szolgálni az esetről.

IMG_6978 


4 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
kszl
2010-06-02 12:10:04
Ez a nem semmi...
avatar
Nemesis
2010-06-02 13:43:48
Az ilyen alkalmakból lehet látni hogy mennyire taccsra tud vágni egy "közösséget" az áram hiánya. Áramfüggőség. Mindannyian ebben szenvedünk.
avatar
döbrögi
2010-06-02 14:05:02
Nem értem miért nem redundáns a rendszer. Egy kapcsolon van az egesz város?
avatar
beckham1811
2010-06-02 15:16:47
a legjobban a mol kut jott ki az aramszunetbol :woohoo: :D :D :D :D :D me delelott folyaman mindenki ott tankolt :woohoo:

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."