Itthon » Közélet

Versenyeztek az önkéntes tűzoltók

Városunkban rendezték meg az önkéntes, valamint a létesítményi tűzoltó-alakulatok megyei versenyét. 14 csapat volt jelen, Udvarhely nem képviseltette magát.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

tuzolto_024
tuzolto_024
szerkesztoÍRTA: GYÖRGY-DÁVID CSABA
2010. június 04., 14:09
0 hozzászólás. 


A tűzoltók versenye délelőtt kilenc órakor kezdődött a Városi Stadion füves futballpályáján, ahol több próbán kellett helytállniuk a csapatoknak. Bemutatták teljesítményüket akadálypróbán, futásban és egy bevetést is szimuláltak. Egy ilyen esemény jó alkalom arra, hogy fejlesszék a tűzoltók állóképességét, mérjék a felkészültségüket, ugyanakkor egy ilyen verseny arra is lehetőség, hogy az egymás közötti együttműködést, kommunikációt javítsák, mondta el az uh.ro-nak Böjte Csongor, a Csíkdánfalvi Önkéntes Tűzoltó Alakulat parancsnoka.

tuzolto_005
Egy másik résztvevő csapat, a Gyergyószárhegyi Tűzoltó Alakulatok tagja, Danguj Ervin kiemelte a rendezvény fontosságát, mint mondta pozitív dolog, hogy hivatásos tűzoltók bíráskodnak, és a követelmények is magasak. Rengeteget lehet tanulni, fegyelemre nevel egy ilyen mérkőzés. A verseny szabályai előírták, hogy 11 tagú csapatok nevezhettek be, akiknek megfelelő védőruházattal kellett rendelkezniük. Ebben az öltözékben kellett részt venniük a három próbán, az akadályon, a 4x100 méteres váltó-futáson és egy igazi bevetést illusztrálva is megmutatták tudásukat az önkéntesek.

Mustetea Aurelian ezredes, a Hargita Megyei Olt Sürgősségi Eseteket Elhárító Felügyelőség munkatársa elmondta, Udvarhelyen ez már a negyedik rendezvény, így immár hagyományápoló szerepe is van, célja pedig, hogy tökéletesítsék a tűzoltók a gyakorlat során megszerzett tudást, hogy egy igazi bevetésen is helyt tudjanak állni, tette hozzá az ezredes.

tuzolto_029
A végeredmény a következőképpen alakult:

Akadálypróba kategória:

1. Tusnádfürdő
2. Csíkszentimre
3. Csíkkozmás

4x100 m váltó-futás kategóra:

1. Csíkkozmás
2. Csíkszentimre
3. Csíkszentdomokos

Bevetés kategória:

1. Csíkszentmárton
2. Szentegyháza
3. Székelykeresztúr

Összesítés:

1. Csíkkozmás
2. Csíkszendomokos
3. Székelykeresztúr

Mivel összesítettben a Csíkkozmás Önkéntes Tűzoltó Alakulata lett a legjobb, ők képviselhetik megyénket az országos versenyen, ahol a többi régió bajnokaival mérik össze tudásukat.

A tűzoltó-versenyt a Hargita Megyei Olt Sürgősségi Eseteket Elhárító Felügyelőség, a Székelyudvarhelyi Polgármesteri Hiavatal, és a Hargita Megyei Önkéntes Tűzoltók Egyesülete szervezte.

 


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."