Itthon » Közélet

Felújították a piaci vasúti hidat

Sokéves problémát oldottak meg a vasúttársaság alkalmazottai, már nem életveszélyes átkelni a hídon. Lakossági kérés kellett hozzá.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

vasuti-hid-0310-01
Újra biztonságos a gyalogátkelő
szerkesztoÍRTA: SZASZA
2017. március 10., 17:57
0 hozzászólás. 

Ha valakit gyakran visz az útja a városi piac közelében található vasúti híd környékére, akkor minden bizonnyal tapasztalhatta már, hogy a híd két oldalán, a gyalogosoknak kialakított részen életveszélyes, vagy éppenséggel lehetetlen átkelni. Éppen ezért sokan egyszerűen a két sín közti részen gyalogoltak, ami szintén

nem egy életbiztosítás.

Ez a helyzet oldódott meg néhány nappal ezelőtt, amikor is felbukkantak a vasúttársaság munkatársai, és rövid idő alatt fémlemezeket rögzítettek az egyik gyalogátkelőre. Ezzel hosszú évek óta korhadozó, veszélyes fadarabokat cseréltek le, így már biztonságosan át lehet kelni a hídon.

vasuti-hid-0310-02

A javítással kapcsolatosan a híd melletti Cross Fitneszt működtető Kálmán Zoltán Zsoltot kérdeztük, aki elmondta, hogy már sok-sok éve javítgatják a lakók a hidat, többször is előfordult, hogy ők pótolták a törött és elkorhadt fadarabokat – így csak foltozgatni lehetett, és sosem volt igazán biztonságos.

Idén több alkalommal is írásos kérést adtak le a Román Állami Vasutak területi képviseletéhez, illetve telefonon is jelezték a problémát, amit végül sikerült is orvosolni.

Zsolt elmondta, a környéken lakók nagyon hálásak, és köszönik a javítást, hiszen többek mindennapját is megkönnyíti, hogy normális körülmények között használható a híd. Megtudtuk ugyanakkor, hogy a másik oldal javítására is ígéretet kaptak, így van esély rá, hogy hamarosan azt is kijavítják.

Lehet, de nem szabad?

Bár a híd gyalogosok számára kialakított része most már valóban biztonságosan használható, a híd közelében található tábla szerint a vasút 20 méteres körzetét tilos megközelíteni, így igazából a gyalogos részre felmenni is tilos lenne.

vasuti-hid-0310-03

Mindezt a 2005. évi 289-es számú törvény szabályozza, azonban ennek a 3. tétele szerint kivételt képeznek azok az esetek, ha egy közutat veszünk használatba, egy magánterületre jutunk így be, vagy mezőgazdasági területen végzünk munkálatokat.

Vélhetően éppen ezért nem is volt kérdéses a javítás, hiszen a gyalogos felület használata sok ott lakó számára napi szükséglet.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."