Itthon » Közélet

Nem csak a városban, a szolgáltatónál is sötétség van

Az elektromos hálózat elöregedett, hiba hibát követ, a javítási procedúrát meg a káosz jellemzi.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

IMG_6979
IMG_6979
szerkesztoÍRTA: SZASZA, LÁZÁR EMESE
2010. június 30., 11:28
3 hozzászólás. 

A nosztalgia kedvelői kimondottan jól érezhetik magukat manapság Székelyudvarhelyen, hiszen az áramszolgáltató szinte minden nap gondoskodik arról, hogy a '89 előtti Ceauşescu-korszakban érezhessük magunkat, amikor természetes volt, hogy áram nélkül maradunk hosszabb-rövidebb ideig. Az e heti sötétség-adag már hétfőn megérkezett, amikor a Bethlen- és a Tábor negyed maradt villany nélkül.

Demeter Gábor, az Electrica RT székelyudvarhelyi kirendeltség-vezetője tájékoztatott, hogy a Bethlen-negyedben egy 20 ezer voltos magasfeszültségű vezeték mondta be az unalmast, a Táborban pedig egy 400 voltos kábel döntött úgy, hogy befejezi a munkát. Megoldásként más forrásokból kezdték el táplálni az érintett fogyasztókat, de a hiba okát pontosan nem tudják.

Tegnap a város délnyugati része, a Kossuth utca, a Sziget-negyed és Szombatfalva kapott a jóból, ezeken a részeken is több órán keresztül nélkülözték a villamos áramot. Tegnap este épp helyszíni munka közben értük el Demeter Gábort, aki elmondta, a földalatti vezetékek el vannak öregedve, már több mint 40 éve fektették le őket és az egyik hibából következik a másik. 22 óra körül épp a Kossuth utca áramellátásán dolgoztak és azt ígérték, a Sziget-negyedben már nem várható több kiesés, ma reggelre mégis ismét áram nélkül maradt több tömbház is.

IMG_6979

Közben a javítások procedúrájába is betekintést nyerhettünk, és amit hallottunk az igazán a padlóra küldheti még a bürokráciához leginkább hozzászokott egyéneket is. A helyzet úgy néz ki, hogy délután Udvarhelyen nem működik ügyfélszolgálat, így minden bejelentés a brassói, majd a csíki központon keresztül jut el az itteni emberekhez. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy hiába tud az itteni szerelő, vagy akár a kirendeltség-vezető egy hibáról, nincs joga helyszínelni és javítani, amíg erről nem szereztek tudomást Brassóban, majd szóltak a csíkiaknak, ők pedig kiadták az utasítást az ittenieknek.

Láthatjuk, nem csak a hálózattal vannak súlyos problémák, de a szolgáltató maga sem működik a legolajozottabban. A helyi vezetőt arról kérdeztük, várható-e, hogy a vállalat befektetéseket végez és felújítja a hálózatot, erre Demeter csak annyit mondott, hogy reménykedik. Már húsz éve.


3 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
Szkíta
2010-06-30 19:54:00
Ez kész paródia , 40 év alatt nem térült meg a befektetés ? , 20 éve a nagy "démokrácóóóóó" alatt jóformán semmi befektetés nem történt csak drágítás drágítás után és mi a "tápláléklánc" alján csak szívunk mert sem telefonon nem lehet elérni a nagyvezéreket és ha a sok áramingadozás miatt tönkremennek az amúgy se olcsó gépek járhatjuk az indián táncot mert senki nem téríti meg a kárunk. :angry:
avatar
wadasz
2010-10-12 20:58:33
hat ez igy van kollega mi csak szivunk szavazunk kussolunk es adot fizetunk oszt megdoglunk!ezert vagyunk!
avatar
wadasz
2010-10-12 21:05:54
ha napra keszen nem fizetsz cumo ha szakadas miatt PC doglik megint neked a cummmoka mehetsz igazsagot keresni !!HOL VAGY LUDAS?? :)

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."