Itthon » Közélet

Nem volt ma ártámogatott gyógyszer a legtöbb patikában

Csak a délelőtt folyamán érkezett meg az a lista, amely alapján a megnövekedett ÁFA kulccsal tudtak számolni a gyógyszerek esetében, így a város legtöbb gyógyszertárában ma leltároztak.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

gyogyszertar
gyogyszertar
szerkesztoÍRTA: GYÖRGY-DÁVID CSABA
2010. július 01., 19:20
0 hozzászólás. 

Azokban a gyógyszertárakban, ahol sikerült már átállni az új ÁFA kulcsra, ott nagy volt a forgalom. Egy nappal korábban, június 30-án, még semmilyen hivatalos dokumentum nem jelent meg az új gyógyszerlistáról és az új ártámogatási módszerről, így a mai nap folyamán az udvarhelyi gyógyszertárak többsége homályban tapogatózott és vagy zárva volt leltár miatt, vagy nem szolgáltak ártámogatott gyógyszerekkel.

gyogyszertar

A Hargita Megyei Egészségbiztó Pénztár ügyvezető igazgatójától, dr. Vargyas Leheltől megtudtuk, hogy csak ma reggel továbbíthatták a listát arról, hogy mely gyógyszereknek változik a hozzáadott értékadója, illetve hogy is működik majd az új támogatási rendszer, az ártámogatott gyógyszereket illetően.

Ma már bizonyos gyógyszerek esetében átlagosan 4,2 százalékkal magasabb árat fizettek a vásárlók. Ilyenek például a táplálék-kiegészítők, gyógyászati segédeszközök, kozmetikumok, teák, egyszóval a nem gyógykészítménynek minősülő termékek, amelyeknek az eddig 19 százalékos áfája mától 24-re emelkedett. A korábban 9 százalékos forgalmi adóval terhelt gyógyszerek estében, vagy egyáltalán nem, vagy a térítési lista alapján változnak az árak.


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."