Itthon » Közélet

Kápolnásnak fele víz alatt volt - VIDEÓ

Szentegyházán a Bethlen Gábor utcában ömlött végig a víz, Kápolnásfalun mintegy 90 ház látta kárát az áradásnak.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

arviz_szentegyhaza_0701_04
arviz_szentegyhaza_0701_04
szerkesztoÍRTA: LÁZÁR EMESE, SZASZA
2010. július 01., 20:49
5 hozzászólás. 


Július elsején 16 óra 30 körül felhőszakadás-szerű esőzés volt, majd miután ez elcsendesedett, jött a nagy árvíz: megáradt a patak, felteltek a vízelvezető árkok és befolyt a házakba a hegyekből lezúduló víztömeg. Jórészt csak pincékbe, a házakban kevésbé tett kárt. Viszonylag hamar levonult az ár, 20 óra 30 perckor már alig volt víz volt az utakon.

arviz_szentegyhaza_0701_06
Burus Mária-Ella, Szentegyháza polgármestere elmondta oldalunknak, meglepetésszerűen érte őket az áradás, ugyanis a településen nem volt olyan kirívóan nagy esőzés, ami indokolná az árvizet, valószínűleg a hegyekben volt nagyobb felhőszakadás. Hozzátette, a polgármesteri hivatal munkásai még a múlt heti nagy esőzés okozta károkat javították, így nagyon rosszkor érkezett az újabb víztömeg.


Kápolnásfalun
szintén a település polgármesterét, Benedek Lászlót kérdeztük, aki elmondta, délután egy félórás nagy eső érte el Kápolnást, aminek következtében a fél falu víz alá került. Az ár 80-90 házba tört be és hozzávetőlegesen 200-300 hektár mezőgazdasági területet érintett, valamint további 7 kilométernyi községi utat rongált meg és két hidat vitt el. Az önkéntes tűzoltók az esti órákban már szivattyúzták a vizet a házakból.

arviz_szentegyhaza_0701_03
Lövétén érdeklődve megtudtuk, az áradás szerencsésen elkerülte őket, a patak itt a medrében maradt, semmilyen kárról nem érkezett jelentés.

Fotó és videó: Ambrus József, Szentegyháza



5 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
Füles
2010-07-02 10:41:32
És ime a nagy erdő pusztítás eredménye!És a drága polgármesternönk arrol 1 szot nem szolt hogy a varos also reszen levo házakat az ö és tarsai hibajabol fenyegette a viz mivel el bontottak a hidak felét bizva abban hogy most talan a viz el viszi a masikat ehejett mi tortent fel dugult es ki jött a tetejen elsodorva mindent ami az utjaba kerult.Szegyen hogy mindjart egy éve ugy van es senki nem tesz semmit.Erdemenyes munka drága vezetöseg.A fék nelkul maradt ifa meg most is kozlekedik mas auto papirjait a helyszinen el vettek volna inkabb neki ment a szembejovonek csak hogy ne menjen bele az elbontott hidba.errol vajon miert nem ir senki??????CONGRATULATION
avatar
kopasz
2010-07-02 11:06:22
Szegyen ez a varos ..szegyen ez az egesz orszag!!!!
avatar
Fenti lakos
2010-07-02 18:40:28
Az, hogy meglepetes szeru volt-e az aradas az vitathato. Szentegyhazan nincsenek kitakaritva a sancok, arkok, es mindenki epitkezhet ki az utra, akar a vizbe. Es mikor epp nalunk heves esozes volt, elmondom, hogy a madarasin, szinte alig volt egy kis zapor, tehat a gondokat, nem a hegyekre kell fogni...
avatar
laszlo71
2010-07-03 15:11:56
Elpusztitotátok az erdöt most igyátok a levét saját magatoknak csináltatok bajt.Ami pénzt elloptatok a természetböl csak azt veszi most vissza töletek.
avatar
agressziv kismalac
2010-07-03 18:47:14
Hát én sem sajnálok egyetlen fatolvajt se :evil: .Aki járt a Madarasi fele mostanában, az látta hogy mit műveltek ezek az erdővel.Ha még egy hétig esik,a földet is lemossa a kopár hegyoldalról.Nincs az embereknek esze, nem gondolkoznak, az ősök sokkal okosabbak voltak, gondoltak a gyermekeik jövőjére..

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."