Itthon » Közélet

Okleveles gazdasszonyok Hargita megyében

Habár már évek óta vezeti háztartását, most már 22 gazdasszony és gazda rátermettségét oklevél is bizonyítja a Hargita Megye Mezőgazdasági Kamara jóvoltából.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

gazdasszonykepzes_03
gazdasszonykepzes_03
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2010. július 16., 09:30
0 hozzászólás. 

A július 15-ére kiírt elméleti és gyakorlati vizsgán a vizsgázók mindegyike megfelelt az elvárásoknak, az oklevélre pedig azért volt szükségük, mert a jövőben professzionális szinten szeretnék végezni napi munkájukat. A Hargita Megyei Mezőgazdasági Kamara által szervezett képzésen részt vevő gazdák, illetve gazdasszonyok a jövőben agroturizmussal és más jellegű vendégfogadással szeretnének foglalkozni, és ez a tevékenységi terület megköveteli a vendéglátó-ipari ismereteket is.

gazdasszonykepzes_01

Ezenkívül a vizsgáztatók felmérték a gazdasszonyjelöltek tudását a hagyományos helyi termékek elkészítésének és értékesítésének, valamint a biotermék minősítés megszerzésének és a pályázás terén is.

gazdasszonykepzes_02

A gyakorlati vizsga kritériumrendszerét Márton István, a zsűri és a megyei agrárkamara vezetője ismertette, majd röviden beszámolt arról, hogy a három hónapos képzés során a résztvevőkkel közölték a pályázás, engedélyeztetési módszertan és a termékek minősítésének szabályzatát és lépéseit, valamint gyakorlati tapasztalatcserére is lehetőségük adódott, megtekintve a sikeres, agroturizmussal és hagyományos termék előállításával foglalkozó vállalkozók példáit.

Márton István elmondta, hogy a kiértékelésnél figyeltek a terítékre, a hagyományos színek és népies benyomást keltő evőeszközök és tálalás meglétére, valamint arra, hogy a kiállított ételkülönlegességek milyen arányban tartalmaznak olyan összetevőket, amelyeket a kiállítók a házuk táján termelhetnek vagy termeltek meg.

gazdasszonykepzes_03
A képzés résztvevőit Borboly Csaba megyeitanács-elnök is köszöntötte, kitartást kívánva nekik, és további támogatásáról biztosított minden hasonló kezdeményezést, amely a megyei agrárkamara, valamint a vállalkozást tervezők részéről érkezik.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."