Itthon » Közélet

Rossz állapotban a fahidak

Egyre rosszabb állapotba kerülnek Székelyudvarhely fahídjai, a Nagy Küküllőn való gyalogos átkelés nehezebb körülmények között történik.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

fahidak1409
fahidak1409
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2010. szeptember 14., 18:33
0 hozzászólás. 

A Fások utcáját a Nicolae Bălcescuval összekötő fahidat (a Matrica gyár előtt) két éve, 2008 szeptemberében zárta le a polgármesteri hivatal, azóta nem lehet közlekedni rajta, alternatívát a mellette levő vasúti híd jelent.

fahidak1409

A Bethlen-lakótelepet az ipari övezettel összekötő hidat utoljára 13 évvel ezelőtt újították fel, de ennek nyomai ma már nem látszanak. Látszik viszont az, hogy a folyóba beleépített jégtörők egyike néhány évvel ezelőtt meggyúlt, valamint feltűnik a gondozatlanság, a mindent elborító növényzet is a híd alatt.

fahidak1409

Sötétben, esős, havas időben eléggé veszélyes a vashídon való átkelés, hiszen a sínek melletti vaslemezek csúszósak lehetnek, és arra is volt már példa, hogy hiányzott közülük néhány darab.

fahidak1409

A Malom utcai fahidat szintén két évvel ezelőtt zárták le és javították ki, de azóta sokat romlott az állapota – rendszeresen hiányzik belőle egy-két deszka, vagy a korlát néhány darabja. Utóbbi okán a polgármesteri hivatal vashevedereket szereltetett fel rá, mert azokat nehezebb leszedni.

fahidak1409

A Villanytelep és a Tompa László utcák találkozásánál lévő vasúti hídon elméletileg nem lehet közlekedni a gyalogosoknak, de ötperces ott tartózkodás alatt észrevehetjük, hogy mindenki fittyet hány e tiltásnak...

fahidak1409

...már amennyiben át mer kelni a hídon, hiszen annak egyik fele teljesen járhatatlan a hiányzó vagy korhadt deszkák miatt, a másik fele pedig járható, de ott is csak idő kérdése, hogy mikor törik el egy-két, évtizedes régiségű deszka. A hivatal tavaly és tavalyelőtt többször is kérte a szárnyvasutat működtető társaságtól a híd megjavítását, de semmi nem történt.

fahidak1409

Ráadásul a híd környéke szemetes, gyomnövényekkel benőtt. Egyik sem barátságos környék, pedig naponta több száz városlakó kénytelen átkelni az elhanyagolt fahidakon. Nemcsak gyalogosan, hanem kerékpárral vagy kismotorral is – igaz, hogy a városban idén sok útfelújítást és más, a helyi infrastruktúrát fejlesztő intézkedést tettek, de lassan, az említett hidak tarthatatlan állapota miatt, itt sem ártana beavatkozni.


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."