Itthon » Közélet

Nem kell félni a recsenyédi romáktól?

Recsenyédről Betlenfalvára költözött az a roma család, akiket igen problémásnak ismertek azon a vidéken az itteniek tartanak tőlük, a családfő szerint tőlük nem kell félni.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

Itthon_Kozelet/termesutca
Itthon_Kozelet/termesutca
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2010. november 03., 16:01
21 hozzászólás. 

Több önkormányzati képviselő is szóvá tette a pénteki tanácsülés napirendi pontjai után, hogy a betlenfalviak aggodalmukat fejezték ki azzal kapcsolatban, hogy a recsenyédi ház felgyúlása után a Termés utca egyik házába költözött az érintett cigánycsalád. Az is elhangzott, hogy a jelzett ingatlan megvételekor csak előszerződést kötöttek, s a ház alatti terület a városé, tehát tulajdonképpen egy építkezési engedély nélkül felhúzott épületről van szó. Amikor az előszerződést megkötötték a felek (egy ott lakó család adta el a házat a Recsenyéden lakó Gábor Dénesnek), a lakók aláírásokat gyűjtöttek (75 gyűlt össze) a Termés utcában és a Betlenfalvi úton, ugyanakkor jelezték a polgármesteri hivatalnak, hogy a ház törvénytelenül került a család birtokába.

A polgármesteri hivatal egy, Bunta Levente polgármester, Bodnár László jegyző, Farkas Domokos városi főépítész és Tikosi László műszaki igazgató által aláírt dokumentumban ez év márciusában arról informálta Gábort, hogy a ház megvétele törvénytelen volt: az épület nincs telekkönyvezve, a terület pedig önkormányzati tulajdonban van. Mivel a család keveset használta az ingatlant, nem sokat tartózkodott a városban, az ügy elült – ám a Recsenyéden történtek és a beköltözés után a Termés utca és a környék lakói attól tartanak, hogy a homoródmenti településhez hasonló kellemetlenségek keletkezhetnek, ezért jeleztek újból az önkormányzatnak.

Itthon_Kozelet/termesutca

A polgármesteri hivatalban Farkas Domokoshoz, az urbanisztikai osztály vezetőjéhez, a város főépítészéhez fordultunk – az ilyen és hasonló ingatlanok körüli bonyodalmakkal az osztályvezető foglalkozik. „Csak építkezési szempontból tudok foglalkozni a kérdéssel, és csak akkor, ha valamilyen hivatalos átiratot kapok" – közölte honlapunkkal Farkas. Az említett, márciusi beadványról tud, akkor a hivatal megválaszolta azt, mint fentebb említettük.

Itthon_Kozelet/termesutca

Farkas elmondta, hogy a Termés utca végében több olyan ház is van, amelyek évtizedekkel ezelőtt épültek, engedély nélkül, nem csak az a ház, amit a jelzett család vásárolt meg előszerződéssel. Az ilyenek és hasonlók jelenleg megtűrt épületeknek számítanak a város területén – az 1990-ben kiadott 50-es számú törvény azt írja elő, hogy az ilyen területekre felhúzott épületeket nem lehet telekkönyveztetni. „A terület a municípium birtokában van és amennyiben a városnak szüksége van rá, akkor az önkormányzat felszólíthatja, hogy az illető bontsa le az épületet." – közölte honlapunkkal a főépítész.

Gábor Dénes szerdán délelőtt interjúban mondta el, hogy mindenképpen vissza szeretnének költözni Recsenyédre, mivel gyerekkora óta lótenyésztéssel foglalkozik, és ahhoz ott vannak megfelelő körülmények. Ugyanakkor azt is kijelentette, hogy egyáltalán nem kell félni tőlük, mert „életemben rabló nem voltam, senkinek Udvarhelyen egy pofot nem adtam".


21 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
Tamas
2010-11-03 20:06:07
vsd
Nehogy visszagyere Recsenyedre!!
avatar
barnox
2010-11-03 20:21:59
az a beszéd lótermesztés :D
avatar
taylor
2010-11-04 07:12:28
Arrol van deklaracio hogy lovat termesztessz vagy netan nem fizetsz adot az eladasok utan? Ha artatlan vagy miert gyujtottak fel a hazadat?
avatar
pepe
2010-11-04 08:45:01
Nagyon érdekes amit ez a mocsok nyilatkozik,hogy meglehet nézni a rendőrségen nincs egyetlen feljelentés sem ami ellene vagy a családja ellen szólna,de a lakosság nem ezt mondja! Talán a rendőrségen van a kutya elásva!
Érdekes a lótermesztés is mert Recsenyéden nagyobb a terület!De kinek a tulajdona?
Kedves újságírók ha tényleg az igazat szeretnék közölni akkor meg kellene nézni hogy mi igaz abból amit mond például meglátogatni a Szentmártoni rendőröket és a Polgármesteri hivatalt és megnézni hogy mekkora is a terület és menyi a panasz ellenük!
avatar
szkiny
2010-11-04 11:45:05
Nem loptak ?! ez vicc :side:
Olyasmit hallottam recsenyediektol, hogy mar regota terrorizaljak oket, foleg az idos, tehetetlen lakokat. Elmondasuk szerint olyan zsarolasokhoz folyamodtak, hogy elloptak valamit, miutan nyiltan vallaltak mert penz fejeben visszaadtak. Ilyen esetek voltak a kazagep "kolcsonvetele" , allatk elkotese, meg olyan eset is amikor lakaskulcsot vagy mobiltelefont tulajdonitottak el, majd penz fejeben visszaadtak.
Videki zaci nemde ?!
Kesz rohej ! Ha tajekoztatni akartok akkor kerdezzetek meg a recsenyedieket is. :angry:
Amugy mi az a seb az urgen, csaknem a lo rugta meg ?! :shock:
avatar
anti-Minden
2010-11-04 12:00:05
Sandor vagyok..... :evil:
avatar
hegyizekk
2010-11-04 12:55:57
.
Igaza van PEPEnek...
A rend becsuletes orei mindig az "erosekhez" huznak!Egy csardaban muzsikalnak!Talan azert nincs feljelentese felszemu Jacknek!!!
avatar
erdos
2010-11-04 13:18:25
Te mocsok Bolygo hol van a sok folded ahol a lovakat tudod tenyeszteni.Recsenyed neked aranybanya mert a mas foldjerol ugy hortad a termenyt mintha a tied lett volna.S meg neki jar a szaja hogy nem lopnak.Fel a recsenyedi nep az otthonat elhagyni mert rettegesbe tartotta hogy a purdek mikor lopjak meg.
avatar
floorko
2010-11-04 14:39:16
Jobb volna Sziberiaba koltoznetek es renszarvast tenyesztenetek.
avatar
Melcsi
2010-11-04 14:49:29
figyeljetek az arcat! mennyire latszik hogy hazudik
avatar
blackbird
2010-11-04 14:54:13
Es most kellene kovetkezzen az a resz, amikor mindenki a keblere oleli oket, mert ok jo munkas emberek :evil: es a legynek sem artananak?
avatar
blackbird
2010-11-04 15:13:50
re:
avatar
Melcsi
figyeljetek az arcat! mennyire latszik hogy hazudik


Ugyan Melcsi, hat illik ilyesmit feltetelezni egy ilyen makulatlan multu es makulatlan lelku emberrol? :evil:
Egy ma szuletett barany sem ilyen artatlan, hisz amit elmondott magarol, az is ezt bizonyitja :evil:
avatar
feribacsi
2010-11-05 08:58:38
termes utcai romak
A terület a tanacsé.Szeretnem tudni hogy a torvénytelenül birtokba vett terület után fizetnek e bérleti dijat.Mi a városban az engedélyel felépitett garázsok területéért komply dijat fizetünk.A pozitiv diszkrimináciot nem igy kellene értelmezni.Nekik mindent lehet nnak ellenére,hogy nem szabad.Ők nem fizetnek egészségügyi biztositást és mégis telyes egészsegügyi ellátásban részesülnek.Hogy van ez Uraim!!1
avatar
Lam lam
2010-11-05 10:53:29
Hat en is szeretnem tudni, hogy hogy is van ez????????? :angry: :angry: :angry:
Amig mi gurizunk ejjel nappal, hogy valahogy a 20 evre (30-40 megyzetmeteres panel) felvett hitelunket torleszuk es kozbe befizetunk adokat+biztositasokat addig ezek a ...gek meglopnal,felelembe tartanak embereket,stb.
Nekunk mi a ....ert nem ad a varos telket bermentve???Es meg sorolhatnam.
Ha en nem fizetek be egy szamlat, vagy adot rogton kamat+felszolitas...
Ideje lenne ezt kivizsgalni melyen tisztelt varos vezetes!
avatar
Sasszem
2010-11-05 11:06:15
Velemenyem szerint is megerne egy kis nyomozast.A tenyeket en mar ismerem.
A Bolygo Betlenfalvan lakik.A Recsenyedi haz nincs az o neven.A betlenfalvi hazra csak eloszerzodest kotott amit a Szekelyudvarhelyi Tanacs hivatalosan is ervenytelennek nyilvanitott miutann mar marciusban Betlenfalva kozossege figyelmeztette a Szekelyudvarhelyi Polgarmesteri hivatalt a nem jogos adasvetelrol.Ezen beadvany masolatat olvastam.A haz regi tulajdonosa hajlando visszaadni a penzt.A filmen levo szerzodest kinagyitva a BCR es Bolygo kozotti 2001 -es szerzodest lobogtat semmikeppen nem az aktualist.Magyaran Bolygoeknak nincs hazuk es ninc sajat foldjuk sem.A lovakat a falustarsak legeloinn etettek eddig is.Egy dolgot kellene tenni.ERVENYESITENI A TORVENYT.Epitkezesi engedely nelkul epitett hazat LE KELL BULDOZEREZNI.Ezt meg lehetett tenni Bukarestben a napokban Constancan milyen szepen omlottak le az engedely nelkul epitett teraszok!Ezt kell csinalni Farkas Domokos Ur!A TORVENY az On oldalan all.
avatar
Fles
2010-11-05 11:10:10
HELYES!
Mi ha egy fat szeretnenk kivagni a salyat kertunkbol, amit raadasul mi ultettunk ano engedelyt kell kerni.Ha epiteni szeretnenk valamit egy rakas penz es ido az engedely.Hogy is van ez tisztelt Farkas Domokos?????Hany haz is van az adott helyen engedely nelkul a VAROS telken?????????
avatar
Sasszem
2010-11-05 11:20:49
Az érdekel ha bekenem magamat fekete cipőkrémmel kaphatnék-e én is 5 ár területet a várostol?Ha igen érdekel.....és vagyunk még egy páran.Most jött a nagy ötletem!!!!!!!!!!!! Farkas Úr kijelentése [b]„A terület a municípium birtokában van és amennyiben a városnak szüksége van rá, akkor az önkormányzat felszólíthatja, hogy az illető bontsa le az épületet."
Kérjük azt a területet 30 év alatti fiataloknak kiutalni lakásépítés célra.Tudtommal erre van törvény és lehetőség is.Kell küldeni egy felszo1ítást és 3ö nap mulva induljanak a buldozerek.Lakóparknyi terület van ott.
avatar
Lam lam
2010-11-05 11:45:05
Nyugi nem fogsz kapni.De kivansci vagyok lepnek valamit ez ugybe?!
avatar
Sasszem
2010-11-08 21:50:32
Nem jo a cim. NEM MI KELL FELJUNK TOLUK HANEM OK FELJENEK TOLUNK!!!!!!!!Rettegjenek attol ,hogy mikor jelenunk meg ejjel a hazuk ajtajaban a Termes utca vegeben.
avatar
Sasszem
2010-11-08 21:52:51
Jol mondja a cigany „életemben rabló nem voltam, senkinek Udvarhelyen egy pofot nem adtam".Tenyleg igaz mert egy pofonnal nem alt meg.Meg kellene kerdezni az artatlan baranytol hogy a fiai miert vannak bortonbe?Talan azert mert soha nem raboltak,loptak,verekedtek?
avatar
fierzet@freemail.hu
2010-11-15 15:02:23
Miért nem kérdezi meg a sajtó,a recsenyédi embereket

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."