Itthon » Közélet

Még mindig vannak parkolófoglalók

Önkényesen parkolóhelyet sajátítanak ki egyes gépjárművezetők lakóhelyük közvetlen közelében, pedig a szabály egyértelmű: illegális a parkolóhely-foglalás.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

Itthon_Kozelet
Itthon_Kozelet
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2010. november 11., 14:30
0 hozzászólás. 

Főleg a Bethlen-lakótelep jeleskedik ebben – habár a városháza évekkel ezelőtt több parkolófoglalót felszólított, illetve az autósok által felszerelt vascsöveket és láncokat levetette, illetve levágatta, a jelenség még mindig nem tűnt el teljesen.

Egyesek fittyet hányva az együttélés szabályainak, legtöbbször arra hivatkozva, hogy nagyon rég laknak az adott tömbházban, vascsövekből és láncból álló, zárható alkalmatosságot készítenek a tömbház mellé. Önkényesen parkolóhelyet készítenek maguknak, elfoglalva néhány négyzetmétert a közterületből. Évekkel ezelőtt az autók rendszámait festették a tömbház falára, jelezve, hogy melyik gépjárműnek van ott a „helye", majd utána kezdtek fémből készült parkolásgátlókat elhelyezni a blokkok mellé.

Itthon_Kozelet

Azonban az autók száma annyira megnőtt a városban, hogy az sokkal több, mint amennyi kijelölt parkolóhely van a tömbházak között, s emiatt nem lehet fizetéssel sem helyet váltani a tömbház mellett – közölte megkeresésünkre Ülkei Zoltán a városgazdálkodási osztály vezetője.

Amennyiben valaki ilyet vesz észre tömbháza közelében és az zavarja, bejelentheti azt a polgármesteri hivatalnál – mivel az ilyen fémszerkezetek felszerelése nem törvényes, a hivatal munkatársai eltávolíthatják azt. Ilyenre többször is volt példa, mondta Ülkei, felszólításukra általában leszerelték a záras, láncos parkolásgátlókat, de olyan eset is volt, hogy a hivatal vágatta le. Az ideális megoldás az – s szerencsére erre van sokkal több példa – hogy egy-egy tömbházközösség lakói megegyeznek a helyeket illetően úgy, hogy mindenkinek megfeleljen.

címkék: parkolo parkolas

0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."