Itthon » Közélet

Továbbra is horgásznak tiltott szakaszon

Nem tartják tiszteletben egyesek a Nagy-Küküllő városi szakaszán érvényes horgászati tilalmat, ami a halpopuláció védése érdekében létezik.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

Itthon_Kozelet/horgaszos
Itthon_Kozelet/horgaszos
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2010. november 16., 14:08
0 hozzászólás. 

Horgászok hívták fel a figyelmünket arra, hogy az elmúlt hét végén is több személyt láttak a jelzett szakaszon halat fogni, pedig a vasúti hídtól egészen a strand melletti betonhídig évek óta tilos a horgászat. Megkeresésünkre Benzár László, a Nagy-Küküllő vadász-horgász társulat horgászati alelnöke közölte, hogy a társulat közgyűlésének értelmében ez a szakasz egy védett rész, mert a város területén itt vannak a legmegfelelőbb feltételek a halak szaporodásához. A város területén ez a legjobb élőhely a halak számára, mert végig süt a nap, tápanyagban is gazdag a víz (az sem véletlen, hogy egy több egyedből álló tőkésréce populáció évről-évre itt telel), s ez biztosíthatja a Küküllő halutánpótlását.

Itthon_Kozelet/horgaszos

„A halaknak nem lehet megmondani, hogy hol szaporodjanak" – mondta honlapunknak Benzár, hozzátéve, hogy tavaly többen is kérték a folyószakasz „felszabadítását", de ezt a társulat közgyűlése nem tartotta megalapozottnak. Büntetni viszont nincs joga a társulatnak, azt csak a rendőrség teheti meg – ezért az alelnök azt tanácsolja azoknak, akik horgászt látnak az említett szakaszon, hogy a rendőrségen jelezzék azt. "Sajnos volt olyan vita a folyó partján régebb, hogy még a bicska is előkerült" – jegyezte meg Benzár, aki azt is elmondta, hogy tudomása szerint a törvény értelmében egy olyan gát felett és alatt, mint amilyen a folyó sétatéri szakaszán van, 500 méterre tilos a horgászat.


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."