Itthon » Közélet

Időjárás: véget ért a „novemberi tavasz”

Szerdától fokozatos lehűlésre lehet számítani Székelyudvarhely térségében, az évszakhoz képest meleg időszak véget ért. Hét éve volt hasonló meleg novemberben.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

Bedohazi
Bedohazi
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2010. november 22., 17:21
0 hozzászólás. 


A szokatlanul magas hőmérsékleti értékek jellemezték november eddigi heteit térségünkben – a hőmérők higanyszála rendszeresen húsz Celsius fok körül volt. Az előrejelzések szerint azonban a hét első két napja után már hidegebbre fordul az idő, fokozatos lehűlés következik be, sőt a hét második felében a hegyekben már havazást is valószínűsítenek a meteorológusok.

Stăncescu Mihaela, a Dél-Erdélyi Regionális Meteorológiai Központ (Nagyszeben) meteorológusa honlapunk megkeresésére elmondta, hogy Székelyudvarhelyen hét évvel ezelőtt, 2003 november 2-án mérték a hónap melegrekordját (a statisztikában csak az 1961 után napjainkig mért értékek vannak benne), akkor 24 Celsius fokot mutatott a hőmérő higanyszála. Az elmúlt napokban ezt nem sikerült megdönteni, csak megközelíteni: november 16-án 23,8 fokot mértek a városban.

Bedohazi

Mindenképpen emelkedett hőmérsékleti értékek jellemezték ezt a hónapot nálunk, de hasonló időjárás volt a környező országokban is. Csapadék szempontjából is nagyon szegényes volt a november, alig néhány esős nap volt a hónapban, s egyszer sem esett két liternél több esővíz egy négyzetméterre.

Az előrejelzés szerint kedden még kellemes, az évszakhoz képest meleg idő várható, ám szerdától lehűlésre, esőre, sőt havazásra is számíthatunk, bár a hó nem fog megállni. A hőmérsékleti értékek fokozatosan süllyednek majd, megközelítik a fagypontot, ami már normális novemberi értéknek felel meg.


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."