Itthon » Közélet

Felújították az ivói vízkezelő állomást

A javítási munkálatokat Hargita Megye Tanácsa saját költségvetéséből finanszírozta, a beruházás értéke közel 50 ezer lej volt.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

Vizkezelo
Vizkezelo
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2010. november 24., 13:05
0 hozzászólás. 


A Zetelaka községhez tartozó kezelőállomás négy község, Zetelaka, Fenyéd, Máréfalva és Oroszhegy 11 településének – Ivó, Zeteváralja, Zetelaka, Küküllőkeményfalva, Fenyéd, Máréfalva, Székelyszenttamás, Ülke, Székelyszentkirály, Székelyfancsal és Tibód – ivóvízellátását biztosítja. Az idei júniusi viharok kárt okoztak a megyei tanács köztulajdonában lévő vízkezelő állomásban, a villámlások okozta feszültségugrás több elektromos berendezést (frekvenciaátalakító, klórelemző, PLC programozható logic controller, alumínium-szulfát-adagoló, védőrelé) teljesen tönkretett, ezért csak kézi vezérléssel lehetett tovább működtetni az állomást, és fennállt a további romlás veszélye.

Vizkezelo

Az elvégzett javításokat hétfőn, november 22-én ellenőrizte és vette át munkatársaival együtt Hargita Megye Tanácsa Közszolgáltatások Igazgatóságának vezetője, Orbán Béla. A kezelőállomás ismét automata üzemmódban működik, biztosítva a települések lakosságának vízellátását megfelelő minőségben és mennyiségben.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."