Itthon » Közélet

Petíciót fogalmaztak a recsenyédiek, gyűlnek az aláírások

Továbbra sem akarnak többet csak egy biztonságosabb, élhetőbb környezetet a recsenyédi lakósok. Eddig több mint 800 aláírás gyűlt össze.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

Egyeb_1027_Recsenyed
Egyeb_1027_Recsenyed
szerkesztoÍRTA: KAKASY BOTOND
2010. november 24., 17:12
0 hozzászólás. 

Egészen november 28-ig lehet aláírni azt a petíciót, amelyben Ladányi László prefektust kérik fel, hogy segítsen a kialakult helyzetben. A petícióval kapcsolatosan hírportálunk kérdéseire Jakab Attila alpolgármester válaszolt.

Jakab elmondta, a petíció teljesen civil kezdeményezés, a falu lakói próbálnak egy végső ésszerű és biztonságos megoldást találni.

Milyen intézkedéseket várnak a környékbeli lakók a petícióval?

Nem szeretnénk mást, csak hogy helyre állítsák a közbiztonságot. Újra biztonságban és nyugodtságban akarnak élni az emberek. A hivatalos szervek erre kellene megoldást találjanak, hogy Recsenyéd ismét biztonságos legyen, akkor is, ha majd a most járőröző rendőrök elmennek.

Most milyen a biztonság a faluban?

Annak ellenére, hogy rendőrök járőröznek és a Gábor család Udvarhelyen van, még most sem érzik megvédve magukat az emberek. Sajnos Gáborék továbbra is fenyegetőznek és vissza akarnak költözni.

Miben látnák a megoldást?

Szeretnénk ha megakadályoznák, hogy ez a család visszaköltözzön a faluba és a közbiztonságot újból helyreállítanák. És hangsúlyozom, megakadályozni, hogy visszajöjjön Gábor Dénes és családja.

Kitől várnak megoldást és milyen visszajelzés történt eddig?

A megye főispánjától Ladányi Lászlótól várnánk, hogy lépjen az ügyünkben. Már volt itt és személyesen szerzett tudomást a történtekről. Akkor megnyugtatta az embereket és ez arra elég volt, hogy legalább most merik vállalni a feljelentést a lakók. A rádióban meg azt nyilatkozta, hogy várja hogy hivatalos úton is elérjen hozza a petíció és akkor leül tárgyalni az benyújtókkal. Semmilyen civil kezdeményezéstől nem fordul el.
Mi bizakodóak vagyunk.

„Recsenyéd lakosainak határozott véleménye, hogy a településen kialakult konfliktus súlyossága és régi volta nagyrészt annak is köszönhető, hogy az illetékes állami szervek nem voltak hajlandóak beavatkozni többszörös felkérés nyomán sem..." áll a petíció sorai közt. Reméljük most valóban megoldásra és nem süket fülekre talál a kezdeményezés.

A petíció teljes egészében megtekinthető és aláírható itt.


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."