Itthon » Közélet

Fizetős parkolás: hamarosan felszerelik az automatákat

Kijelölték a leendő parkolóautomaták helyét, sőt az alapjaikat is megöntötték már Székelyudvarhely főterén és néhány, a központhoz közel eső utcában.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

Itthon_Kozelet/parkolas2501
Itthon_Kozelet/parkolas2501
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2011. január 26., 09:05
2 hozzászólás. 

„Összesen 18 automata lesz és körülbelül 500 kijelölt parkolóhely" – közölte honlapunkkal Ülkei Zoltán, a polgármesteri hivatal városgazdálkodási osztályvezetője, hozzátéve, hogy tervek szerint naponta 8 és 17 óra között kell fizetni a parkolásért. Egy órányi parkolás 1 lej lesz, a pénz a város kasszájába kerül majd. Az automatából lehet jegyet váltani, azt az autó szélvédőjére kell helyezni belülről, hogy az ellenőr lássa – amennyiben ez hiányzik, felszólítja a tulajdonost a fizetésre, s amennyiben ez sem használ, értesíti a kerékbilincseléssel megbízott céget, amelynek emberei az autó kerekére helyezik a vasszerkezetet. A kocsi tulajdonosa 50 lejért tudja levetetni a bilincset, amennyiben 48 órán keresztül pedig nem jelentkezik, a járművet elszállítják egy őrzött helyre és onnan lehet majd kiváltani.

Itthon_Kozelet/parkolas2501

A kerékbilincselést végző cég kiléte egyelőre még bizonytalan, ezt a munkát hamarosan elektronikus közbeszerzési pályázaton hirdetik meg, amire bárhonnan jelentkezhetnek szakcégek. A járdán, tilos helyen parkoló autók felszólítást nem, hanem egyből kerékbilincset kapnak majd. Az automatákat február folyamán állítják fel, az első egy-két hónap még a figyelmeztetésekkel, az automaták megszokásával fog eltelni, büntetést csak azután alkalmaznak. Ülkei hangsúlyozta, hogy nem a minél nagyobb bevétel lesz a cél, hanem egy civilizált, rendes parkolási kultúra megvalósítása, illetve a városközpont gépkocsi-forgalmának csökkentése.

A témáról bővebben olvashatnak a hétvégén megjelenő, ingyenes, Udvarhelyi Hirdető című lapban. Szombattól keresse a postaládájában!


2 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
Laces
2011-01-26 14:45:24
"A járdán, tilos helyen parkoló autók felszólítást nem, hanem egyből kerékbilincset kapnak majd." - tehat nem eleg,h tilosban parkolsz meg el se mehetsz onnan? :)
avatar
döbrögi
2011-01-26 16:01:17
A parkolóőr feladata csak a parkolóra érvenyes. A tilosban parkolókat nincs joga bilincselni, mivel ő egy PARKOLÓőr. Maximum rendőrt hívhat az pedig megbüntet.

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."