Itthon » Közélet

Augusztusig árulhatják az Algocalmint és „kistestvéreit”

Recept nélkül április elsejéig lehet árusítani a gyógyszertárakban Metamizol tartalmú készítményeket, ám augusztusig azokat is lehet vény nélkül árulni, amelyeknek csomagolásán nem jelzik, hogy vényköteles.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

Szasza
Szasza
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2011. február 03., 16:07
0 hozzászólás. 

Mint Abrán Tünde gyógyszerésztől megtudtuk, az Országos Gyógyszerügynökség meghosszabbította a határidőt, mert a gyártók és a forgalmazók nincsenek még felkészülve a változásra. A gyógyszerész hangsúlyozta, hogy értesüléseit – miszerint augusztusig azokat a gyógyszereket is lehet vény nélkül árulni, amelyeknek csomagolásán nem jelzik, hogy vényköteles – a médiából szerezte, hivatalos értesítést nem kaptak a gyógyszertárak.

Az Algocalmin ún. generikumnak számít – ez azt jelenti, hogy a gyógyszert egy ideig nem szabad „lemásolni", ezért ez a legismertebb elnevezése. A gyógyszert azonban más neveken is meg lehet már kapni, ez attól függ, hogy milyen gyártóval, illetve forgalmazóval áll kapcsolatban az adott patika. Az ismertebb nevek az Algoblock, Algozone, Algoremin, Algiotop, Analgin, Centralgin, Fabocalm, Novocalein, Sintocalmin, Alindor, Quarelin – a felsorolásban szereplő gyógyszerek közül utóbbi kettő tartalmaz más anyagokat is, de a többi azonos az Algocalminnal.


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."