Itthon » Közélet

Borbély: Nincs engedély a jégrallyra

Nincs engedélye az Autó Blic Sportklubnak arra, hogy jégrallyt rendezzen a zetelaki víztározó jegén - jelentette be Borbély László környezetvédelmi és erdészeti miniszter február 24-én Bukarestben.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

Bedohazi
Bedohazi
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2011. február 24., 11:25
8 hozzászólás. 


„A jégrally megrendezését nem a Környezetvédelmi és Erdészeti minisztérium, hanem a Maros Vízgyűjtő Hatóság vezetője engedélyezte, és a verseny engedélyeztetését kérvényező átiratban a szervezők sehol sem említették, hogy lényegében zetelaki tó jegén rendeznék meg a jégrallyt" – hangsúlyozta Borbély.

„A Maros Vízgyűjtő Hatóság által kiadott engedély világosan megfogalmazza, hogy a jégverseny szervezői csak a maximális árvízvédelmi szint fölötti területet vehetik igénybe" – mondta a miniszter kiemelve: „ugyanakkor az engedély arra is kötelezi a szervezőket, hogy olyan intézkedéseket hozzanak, amelyek biztosítják a jelenlegi környezetvédelmi törvények betartását."

„A sajtóban megjelent információk hatására, miszerint a szervezők a zetelaki tó jegét is igénybe szeretnék venni a Maros Vízgyűjtő Hatóság átiratot küldött Auto Blic Sportklubnak, amelyben értesítik őket, hogy tilos az autókkal rámenniük a víztározó jegére. Továbbá a versenyzőknek tilos a víztározót védő területen tartózkodniuk" – mondta a környezetvédelmi miniszter.

„Baleset esetében a Maros Vízgyűjtő Hatóság semmilyen felsősséget nem vállal" – mondta Borbély László.


8 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
pandietele
2011-02-24 11:44:58
jégrali
Egy kis érdekesség:
http://laponieicedriving.com/indexEN.php

Lappföldön ez működik:
http://laponieicedriving.com/videos.html
avatar
Laces
2011-02-24 11:51:08
nem volt egyertelmu... nincs engedely de azert szabad, csak nem vallalnak felelosseget?
avatar
kossuthradio
2011-02-24 14:41:31
mi nem egyertelmu? szepen, tisztan leirja, hogy "tilos az autókkal rámenniük a víztározó jegére". ya, s hogy lappfoldon mit csinalnak az mas tal teszta. van, ahol fuvaroznak a jegen, de sem a lappfoldi, sem a fuvarozas nem egy olyan vitarozo jegen zajlik, melyet kozvetlen kozelrol elovilag vesz korbe: lent halak, korben meg madarvilag...
avatar
szkiny
2011-02-24 15:11:42
Kedves egymasnak feszulo szekely felebarataim ! Aztotszeretnemmondani, hogy mielott hajba kapnatok nezzetek korul egy kicsit, hogy mashol hogyan is csinaljak. Mert biztos lehet jegrallyt rendezni a vizgyulyto befagyott jegen, mashol is rendeznek ilyesmit, civilizaltabb orszagokban. Ezekrol az engedelyekrol es az engedelyezo bizottsagokkal kapcs. kisert a kommunizmus. Van egy rakas orokolt(direkt rakast mondok mert ugy erzem hogy buzlenek mind a xar) intezmeny amely fujja az ures szolamokat, ahelyet hogy megoldana a problemat. Ha az arvizvedelmi vonal alatti arteruleten nem szabad meg mozogni sem akkor hogy epult oda szimpad, panzio es kemping ?! A hulyet jaratjak az emberekkel, mert reflexbol csak ehhez ertenek, ezt orokoltek az atkosbol.
Kornyezetet vedeni lehet es kell is de nem kommunista modszerekkel. :shock:
avatar
pandietele
2011-02-24 15:26:52
magánterület az árvízvédelmi szint alatt ? Röhej !
Érdekes kérdésfelvetés! (szkiny)
A víztározó árvízvédelmi vonala alatt (coronamentul barajului)ki adott engedélyt a színpad és a panzió felépítésére?
Ugyanitt hogyan működhet kemping és parkoló? Az oda behajtó járművek mocskát az áradó víz nem a tóba sodorja?
Kinek a hatáskörébe tarztik ez a terület?
Zetelaka hivatala a felelős?
S még egy utolsó kérdés:
Hogyan történhetett meg, hogy a víztározó árvízvédelmi szintje alatti területet visszaszolgáltattak és magántulajdon lett belőle ? ? ?
Itt valami nagyon bűzlik, csak ezidág nem piszkálta meg senki.
avatar
hahaha
2011-02-24 16:58:30
Annyira biztos nem szennyez mint ami nyaron lattam. Egyik nyari delutan augusztusban egy fekete Audi 3 vagany gyerekkel a fedelzeten megmartozott a vizben es jol belemostak az auto aljat. Na erre kene vigyazni emberek!!! Bennem nem volt annyi h odaszoljak h : ember mit csinalsz, mert kaptam volna kettot a pofamra siman.
avatar
Mester
2011-02-24 17:12:06
Akkor lesz jegrally vagy nem jo lenne biztosra tudni mert ha odamegyek nem akarok pofara esni :!: :?: valaki vilagosicson fel
avatar
AM
2011-02-24 21:49:29
re:
avatar
Mester
Akkor lesz jegrally vagy nem jo lenne biztosra tudni mert ha odamegyek nem akarok pofara esni :!: :?: valaki vilagosicson fel


Hivatalosan nem lesz, ha mégis rámennek, akkor az már illegális.

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."