Itthon » Közélet

Keddtől fizetni kell a parkolásért

A március elsejével induló fizetős parkolási rendszerről hétfőn sajtótájékoztatón tudhattunk meg néhány további részletet.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

Itthon_Kozelet/parkoloautomatak1802
Itthon_Kozelet/parkoloautomatak1802
szerkesztoÍRTA: SZASZA
2011. február 28., 15:04
0 hozzászólás. 

Amint Tikosi László, a városháza műszaki igazgatója elmondta, a fizetős parkolás egy szükséges rossz: szükséges a szabályosan parkolóknak és rossz a parkolóhelyeket civilizálatlanul használók számára.

A parkolási díjra vonatkozóan Tikosi elmondta, véleményük szerint az 1 lejes óránkénti díj egy méltányos összeg – ezt a próbaidőszak, vagyis az első két hónap alatt kell fizetni, ezt követően növelésre is lehet számítani, ami semmiképpen nem lesz drasztikus mértékű. A fizetésköteles parkolóhelyeken (II. Rákóczi Ferenc és a Kuvar utca kereszteződésétől a városközpont irányába, a Kossuth Lajos utcában, a Városháza téren, a Tamási Áron utcában a Vár utca és a körforgalom közti részen, a Vár utcában, a Márton Áron téren, a Kőkereszt téren, a Bethlen Gábor utcában, az Eötvös József utcában és a Junior üzlet melletti téren) naponta 8 és 17 óra között kell jegyet váltaniuk a parkírozni szándékozóknak.

Itthon_Kozelet/parkoloautomatak1802Mint megtudtuk, egyelőre a városháza hat alkalmazottja kitűzővel és fényképezőgéppel felszerelkezve járja a várost: az ő feladatuk felhívni a sofőrök figyelmét a fizetési kötelezettségre, valamint a jegy hiánya, érvénytelensége esetén egy úgynevezett ténymegállapító jegyzőkönyvet helyeznek el az autó szélvédőjén. Ebben felkérik a sofőrt, hogy a városháza kasszájánál fizessék be a büntetést, melynek értéke a kéthónapos tesztidőszakban 9 lej. Ez később 50, illetve 75 lejre (a 3.5 tonnánál nehezebb járművek esetén) növekszik.

Ülkei Zoltán városgazdálkodási osztályvezető elmondta, a minimális idő, amire parkolójegyet lehet váltani, az egy óra, ám létezik másfél órás jegy is, ez 1.5 lejbe kerül. Bérletet egyelőre nem lehet váltani, ám a későbbiekben ennek bevezetését is tervezik. A mintegy 400-420 fizetős parkolóhelyet csak a törvény által szabályozott kategóriák (úgymint egykori politikai foglyok, rendőrök, tűzoltók, mentősök, csendőrök, mozgássérültek) vehetik ingyenesen igénybe.

Mint megtudtuk, a tilosban (pl. járdán) parkolókért továbbra is a rendőrség felel. A hivatal felkérte a székelyudvarhelyi rendőrséget, hogy erre fordítsanak fokozott figyelmet mostantól.


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."