Itthon » Közélet

Biztonságiak járőröznek a központban

A város központi részén való járőrözésre, illetve vagyonvédelemre kötött szerződést két hete a polgármesteri hivatal és egy biztonsági cég.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

Szasza
Szasza
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2011. március 31., 17:03
8 hozzászólás. 

A cél a park és a központ épségének megőrzése, megvédése - tudtuk meg Csata Miklóstól, a megbízást teljesítő biztonsági cég, az Aramis Kft. tulajdonos-igazgatójától. Két hete indult a tevékenység: a cég két embere minden nap több órán keresztül az Emlékezés Parkjának környékén, illetve a városközpontban végez járőri feladatokat.

Honlapunk többször is cikkezett az évek óta tartó jelenségről, az egyikben pedig turisták által a YouTube videómegosztóra feltöltött felvételeket is közzétettük – ezen a gyerekek nem agresszíven koldulnak, hanem az Emlékezés Parkjában álló szobrokról beszélnek a magyarországi turistáknak.

„Egy biztonsági cég profiljában benne van a járőrözés is – ebben az esetben vagyonvédelemről van szó, a park és a központ épségének védelméről" – tette hozzá még Csata. Mint ismert, a városközpontban az elmúlt években rendszeresen koldulnak bizonyos személyek, s ez a probléma olyan mértékben súlyosbodott, hogy többször volt szó róla önkormányzati üléseken is. Januárban udvarhelyszéki vendéglátósok egy csoportja arra kérte a városvezetést, hogy a város központjában kolduló kiskorúak ügyét kezeljék prioritásként, oldják meg az évek óta tartó problémát.

Több elképzelés is volt, de egyik sem ültetődött gyakorlatba. Jelenleg a tapasztalat az, hogy eltűntek a szoborpark környékéről a koldusgyerekek, de az is igaz, hogy a turistaidény egyelőre még nem indult el. „Tény, hogy nem jönnek, amióta ott járőrözünk" – közölte Csata Miklós.



8 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
bercee
2011-03-31 19:21:25
nem etikus!
a kozponban nemcsak a fiatal romakissebseg jelenti a gondot,sokszor az idosebb rokonjaik randaliroznak autokkal meg egyebb jarmuvekkel,es foleg hetvegeken,mintha a sajat kertjukben lennenek....
remelem erre is felfigyel majd valaki..
remelem:),kis naiv..
avatar
sanko
2011-04-01 07:45:25
hiányolom a cikkböl a "cigány" vagy "roma" kifejezéseket mégpedig azért mert szerintem sok külföldön élö ember is olvassa az ujjságot és igy félre lesznek tájékoztatva.
Nem hiszem kedves bercee hogy valamikor is valaki megfékezi az autoval cirkálo "roma"egyéneket mert nekik még a rendör is elöre köszön
avatar
Lam lam
2011-04-01 08:43:28
Es azt kinek a penzebol fizetik?Hat a mienkbol.Megint csak koltunk a ...... ......ra.Mi meg gurizunk mint allat.
avatar
fa
2011-04-01 10:16:11
...koldulnak bizonyos személyek...??? :D :D Kik? Az iskolából délután hazakerült gyerekek? Vagy a délelőtt dolgozó emberek?
Szánalmas ami évek óta Udvarhely központjában történik!!!
avatar
tarik
2011-04-01 11:36:42
mi a tö..öm oldalaert vannak a zsaruk?
avatar
Csedo
2011-04-01 12:43:01
Sanko, senkinek a szarmazasara nem lehet utalni annelkul, hogy az erintettek ebben a temaba nyilatkoztak volna onszantukbol.
avatar
hunilaszlo
2011-04-01 13:01:46
A ''Csita'' nevezetu kissrac szarmazasara elegge utal a neve szerintem:)) ha nem roma akkor majom:)
avatar
sanko
2011-04-01 20:15:22
kedves csedo a kuruc.info oldalon lehet csak vállalni kell

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."