Itthon » Közélet

Péter és Pál napján székely kaput avattak Székelyvarságon

Udvarhelyszék talán legnagyobb székely kapuját avatták fel Székelyvarság bejáratánál június 29-én - az óriási székely kapu homlokzatán a következő felirat olvasható: „Szolgálatára embernek, világnak, nagy Istennek, kicsike hazámnak."

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

Szekelyvarsag
Szekelyvarsag
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2011. június 30., 10:08
0 hozzászólás. 


A Péter és Pál napi búcsú alkalmával tartott ünnepi eseményre kivonult a falu apraja-nagyja, és jelen volt még Tamás Ernő polgármester, Pál-Katona Lajos, a helyi RMDSZ elnöke, Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke és Vass Árpád megyei tanácsos is. A kaput a nyikómalomfalvi Pap Jenő és Pap Ferenc faragták fiaikkal a községből elszármazott két vállalkozó, a Budapesten élő Major Sándor és a szatmárnémeti Nagy Pál kezdeményezésére. Utóbbiak mellett az elkészítést támogatta Székelyvarság Önkormányzata, a helyi Forrásköze Közbirtokosság, valamint András Albert és Fábián Árpád vállalkozók.

Szekelyvarsag

„Az összefogásnak köszönhetően idén gazdagabb a búcsúfia, mint máskor" - utalt beszédében a székely kapura Tamás Ernő. A polgármester hangsúlyozta: az összefogást nem lehet pénzben mérni, a helybéliek odaadását nem pótolhatja semmi. Az elöljáró felolvasta annak a hetven személynek a nevét, aki a kapuállításban segédkezett, azaz részt vett a kalákában.

Szekelyvarsag

„Ez a község fejlődik, elmondhatom, hogy Székelyvarság a Székelyföld egyik ékessége - jelentette ki Borboly Csaba, a megyei tanács elnöke, gratulálva a példamutató összefogásért. „Amikor átmennek e kapu alatt, érezhetik, hogy jó varságinak lenni!"

Szekelyvarsag

A beszédeket követően a varsági iskola diákjai adtak elő rövid verses-zenés műsort, majd papi áldással, szalagvágással és a Székely himnusszal zárult az esemény.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."