Itthon » Közélet

Tizenhét lépcsőházban zárhatják el a vízcsapot

A felhalmozott adósságok miatt a Sziget és a Bethlen-lakótelepen levő Kós Károly lakószövetségekhez tartozó lépcsőházakban zárhatja el a vizet a szolgáltató.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

Szasza
Szasza
szerkesztoÍRTA: LÁZÁR EMESE
2011. július 04., 16:43
0 hozzászólás. 

A Sziget lakószövetséghez tartozó tizenegy, a Kós Károly lakótársulásnál pedig hat lépcsőház ajtajára függesztette ki a vízszolgáltatás megszüntetésére vonatkozó felszólítást az Aqua Nova Hargita Kft. Amennyiben a lakótársulások a megszabott határidőig nem törlesztik adósságaikat, a szolgáltató elzárja a vízcsapot és az érintett tömbházakban lakók, függetlenül attól, hogy van-e tartozásuk a szolgáltató felé, vagy nincs, hideg- és meleg víz nélkül maradnak.

„Hasonló felszólításra már volt precedens, úgy a tömbházak, mint magánszemélyek esetében. Magánházaknál már volt példa a szolgáltatás felfüggesztésére is, tömbházak esetében még nem, ugyanis a lakószövetségek időben tudták rendezni a tartozást" – közölte Bálint-Major Áron, az Aqua Nova Hargita Kft. műszaki igazgatója.

Azt, hogy az egyes lakószövetségek mekkora összeggel tartoznak a szolgáltatónak az igazgató nem árulta el, mint mondta, a társulásokkal kötött szerződés értelmében ezt az információt bizalmasan kezeli a cég.

Bálint reményei szerint a lakószövetségek most is kiegyenlítik a tartozásukat, és így egyetlen lépcsőházban sem kell elzárni a főcsapot.

A Sziget Lakástulajdonosi Társulás elnökét, Magyari Dénest telefonon értük el. Mint mondta, a lakószövetség valóban halmozott fel tartozást, ám ennek törlesztésére reális remény van. „Kedden és szerdán van fogadónap, a lakók ekkor fizethetnek. Reményeim szerint szerdán kiegyenlítjük az adósságot és nem lesz semmi probléma" – bizakodott Magyari.


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."