Itthon » Közélet

Akiket a salak füstje megcsapott

Menj a francba a hülye motoroddal! Vagy ne: gyere inkább Udvarhelyre, nem fogod megbánni. Van itt még, akit a kipufogó füstje megcsapott. Szubjektív.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

-lEJlMQIQ3d8_Tkppdj_ZqAI/AAAAAAAAMmc/VSCGLifrlsw/s640
-lEJlMQIQ3d8_Tkppdj_ZqAI/AAAAAAAAMmc/VSCGLifrlsw/s640
szerkesztoÍRTA: SZASZA
2011. augusztus 16., 15:28
0 hozzászólás. 

„Illa berek, nádak erek, a motorosok jó emberek" – dalolta a Beatrice '99-ben, de a hívó szó még ma is él. Ráadásul ezt meg is hallják elegen. Nem hiába számolhatunk jó adag motoros klubbal környékünkön – a füstös kétkerekűek imádata ma sem lankad.

-yFSsRnvRzqE_Tkppe8dK4ZI/AAAAAAAAMmo/yDXliaeYFXo/s640

 

Mi is bátorkodunk bepofátlankodni a salakra – ha az utakon nem is ülünk motorra, azért az idei felhozatalra kíváncsiak vagyunk. Ebből van dögivel: pénteken már százával robognak a Patkóból, a hétvégén aztán további szaktársak csatlakoznak.

Laikusként értetlenül bámulunk, amikor egy-két szakmabeli köbcentikről és lóerőkről áradozik, krómosan csillogó szemmel. Szeretnénk megkérdezni, hogy akkor a hathengeres vadkenderes létezik-e, de nem akarunk hülyének tűnni, így inkább a találkozó felé vesszük az irányt.

A helyszín a városi salakpálya – a választás minimum furcsa, sőt, meghökkentő. A klasszikus zetelaki helyen tavaly nem jött össze a buli, Farkaslakán meg inkább esővíz volt koncertek helyett. Nem tudni, miért választották most a strand melletti pályát, talán szerencsésebb lett volna egy, a várostól távolabbi pont.

Persze ez nem riaszt vissza a látogatástól: a bejáratnál némi útravalót kapunk, még ha ez ki is merül annyiban, hogy „aztán szép cikket írjatok". Sűrű bólogatások közepette vetjük magunkat a sorba rendezett kétkerekűekre, hogy aztán egyiken egy autó műszerfalát megszégyenítő vezérlőpultot csodálhassunk.

-FNQuB12zHLA_TkppiflUzBI/AAAAAAAAMnE/XbyNaw53uFU/s640

 

Van itt minden a klasszikus oldalkocsis, förmedvény-kék antiktól a szelíd-motoros chopperen át a sportos Kawasakiig. Külön figyelmet érdemel a CCCP feliratú darab is: bár valószínűleg nem Sztálin templombajáró járgánya volt, azért sok mindent láthatott már.

Aztán a kétkerekűek után illik a fesztiválnak is némi figyelmet szentelni. Rögtön feltűnik, hogy a tavalyi, jórészt nyakig érő csapadékmennyiség érzékenyen érintette a szervezőket, így minden egyes padot és asztalt bepakoltak a szorosan elhelyezett sátrak alá. Eső szerencsére nem volt, így a rögtönzött tetőszerkezet vízelvezető képességére sem derült fény.

Kiszúrtuk az iszogatók között a szilvapálinka fémlovagjainak képviselőit is: egy bőrmellény hirdeti, hogy viselője a Plum Brandy Bikers csapat büszke tagja. Egészségére!

Nem ő az egyetlen figyelemfelkeltő alak, ugyanis a békés sörözgetést éktelen motorzaj veri fel. Nem Talmácsi hajtott a tömegbe, hanem egy felettébb vidám résztvevő gyerekmotorra pattanva indult sörért. Nem adnak neki, de megnyugodva konstatáljuk, hogy vélhetőleg az előbb idézett motorosklub kedvenc nedűjéből bőségesen fogyaszthatott.

Aztán nem maradunk sztárok nélkül sem: a sarkon Zana „Ganxsta Döglégy Sex Action Jack Jack" Zoltán tűnik fel egy másodpercre, hogy egy pillanat múlva, Bakács Tibor szalámilopó settenkedését megszégyenítő módon, bukkanjon fel újból – ekkor már a sörcsapnál. Úgy tűnik, Zoli semmit sem bíz a véletlenre, egyből két csapolt medvével operál – szerkesztőségünk bízik benne, hogy ez is hozzájárul dobolási készségének fejlesztéséhez.

-9y4BmXzk7PY_Tkppg3FvHTI/AAAAAAAAMm4/m8_6mR1obrY/s640

 

A buli innentől már sínen – vagy inkább jól tapadó aszfalton? – volt: Shadows, Sex Action, AB/CD, Knock Out, Takáts Tamás és Monyóék is megjárták a színpadot.

A hangulatra nem volt panasz, úgyhogy jövőre ugyanekkor... csak talán nem ugyanitt.

Bámuljon még több motorbiciklit és kétkerekű megszállottat képgalériánkban



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."