Itthon » Közélet

Feltörték az új aszfaltot a körforgalomban

Alig tíz napja adták át, már kénytelenek voltak feltörni. Gázszivárgás volt.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

itthon_kozelet
itthon_kozelet
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2011. november 17., 12:10
3 hozzászólás. 

Munkagép, aszfalttörés, csőcsere – a gázszolgáltató volt kénytelen intézkedni csütörtökön délelőtt, ugyanis szivárgást észleltek a november 8-án felavatott körforgalom közelében, a Villanytelep utcában, az új aszfaltréteg alatt.

itthon_kozelet

Fotó: Kakasy Botond

Mint a helyszínen megtudtuk, a szakemberek azt valószínűsítik, hogy az építési munkák alatt a felület, illetve a talaj nyomásnak, mozgásnak volt kitéve és a több évtizede a földbe helyezett és „megérett" gázvezetékeken kis repedések keletkezhettek. Ezen a gáz a felszínre tört, amit a szakemberek mérőeszközei érzékeltek, s megelőzendő egy esetleges robbanást, kicserélik a sérült csöveket, majd újraaszfaltozzák. Holott a munkálatok elkezdése előtt leellenőrízték a csöveket, akkor nem volt szivárgás.

2009. január 14-én súlyos gázrobbanás volt egy akkor épülő Rózsa utcai házban. Akkor három munkás nagyon súlyos égési sérüléseket szenvedett. Mint a szolgáltató kivizsgálása után közölték, a gáz a talaj repedésein szivárgott be a zárt légterű házba, ahol láng vagy szikra hatásásra felrobbant.



3 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
peteristvan
2011-11-17 12:30:14
Ezaz! Gratulálok, csak így tovább! Ezt nevezem, minden a megszokott kerékvágásban. Nincs mit csinálni, hisz így megy ez mindig. Van valami jó, valami új, és azt muszáj elrontani. Nem lehetett volna leellenőrizni a gázvezetékeket meg a vízvezetékeket amíg nem volt leaszfaltozva az utca, neeem, az úgy túl egyszerű lenne. Inkább fel kell ásni az új aszfaltot, újraaszfaltozni (megtaknyolni) és tavasszal lehet kerülgetni a gödröket.
avatar
hofika
2011-11-19 15:20:27
,,Holott a munkálatok elkezdése előtt leellenőrizték a csöveket, akkor nem volt szivárgás.,,máskor olvasd el figyelmesebben ,ami a nem a te asztalod abba ne okoskodj,a gázzal nem lehet játszani
avatar
Milan Yorgi
2011-11-17 22:12:18
Ennyire kepes a szekely! nem hiaba vagyunk elmaradva jo nehany evvel a vilagtol!

FELELOTLENSEG-NEMTORODOMSEG-IGENYTENESEG! = szekely!

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."