Itthon » Közélet

Nehézkes a forgalom a hó miatt a városban

Hajnal óta havazik, a szórógép elromlott, nehezen mész ki a meredeken. Nem árt az odafigyelés, mert volt két baleset.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

HavasUt_2011
HavasUt_2011
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2011. december 08., 12:24
3 hozzászólás. 

Hajnali fél négykor kezdődött a havazás a város területén, a városi hószolgálat, tehát a polgármesteri hivatal munkatársai elkezdték az utak szóróanyaggal való hintését. Azonban a tavaly vásárolt multifunkcionális gép egyik olajtömlője meghibásodott, így néhány órán keresztül a klasszikus módszerhez kellett folyamodniuk, tehát utánfutóról szórták a sóval kevert homokot.

HavasUt_2011

Fotó: Kakasy Botond

Ülkei Zoltán városgazdálkodási osztályvezető arról tájékoztatott, hogy négy ember végezte a szórást, a járművet pedig délelőttre megjavították. Összesen 200 tonna sót és ugyanennyi köbméter homokot vásárolt a hivatal, s a meredekebb utcaszakaszokon összesen hetven, homokkal töltött faládát helyeztek ki már hetekkel ezelőtt. A szórást a városba vezető főutakon kezdték, majd a központ és a terelőút következik, a Bethlen és a Tábor lakótelepek, majd a mellékutcák, utoljára pedig az alacsonyabban elhelyezkedő utcák kerülnek sorra.

HavasUt_2011

Tapasztalhattuk ezt mi is, amikor a délelőtti órákban terepszemléztünk egyet. Jóval kevesebb autó volt az utcákon, mint egy megszokott hétköznapon, s például a József Attila utcán kétszeri „nekirugaszkodásból" sikerült feljönnünk. A szórást éppen a Szentimre utcában végezték, a központban rendőrök igazgatták a gépjárműforgalmat.

HavasUt_2011

Ioja Viorel helyi közlekedési vezetőtől megtudtuk, hogy két kisebb, de személyi sérüléssel nem járó baleset történt. A Kalonda-tetőn szalagkorlátnak ütközött egy gépkocsi, egy másik pedig Máréfalván sáncba csúszott. Ioja szerint a város területén fennakadás nem volt, szerinte hamar elkezdték a szórást, de a forgalom nehézkes, téli útviszonyok között lehet közlekedni, s nem árt az óvatosság az autóvezetők részéről.

HavasUt_2011

Ami az országutakat illeti, Csíkszereda felé nem volt könnyű az autózás, több kamion is elakadt, a Kalonda-tetőn pedig reggel voltak gondok. A megye területének nagyrészén négy-öt centiméteres hó hullott, az országutakat délelőtt kezdték takarítani.

 



3 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
kszl
2011-12-08 12:52:18
Már azt hittem, hogy megint nem voltak felkészülve... :evil: :evil: :woohoo: :woohoo: :woohoo:
avatar
egerke
2011-12-08 16:41:35
kszl hat nem tudtad hogy mindig fel vannak keszulve :whistle:
avatar
zterex1
2011-12-09 08:46:24
...s a Libánon keresztül is el volt akadva pár teherautó.

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."