Itthon » Közélet

Jogi pácban a bölcsőde: ügyvéd már van

Marosvásárhelyi sztárügyvéd képviseli a megvert fiatalok és a bölcsőde épületének ügyét. De megfagynak-e a gyerekek?

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

Itthon_Kozelet/bolcsode2111
Itthon_Kozelet/bolcsode2111
szerkesztoÍRTA: PÁL EDIT ÉVA
2012. január 13., 18:02
1 hozzászólás. 

December 31-én lejárt a bölcsőde bérleti szerződése, most tulajdonképpen tisztázatlan jogi körülmények között tartózkodnak az épületben. Bérleti szerződés hiányában nem tudják kifizetni a közüzemi számlákat, megbénulhat az intézmény működése – közölte Bartus Eszter igazgató.

Itthon_Kozelet/bolcsode2111

Fotó: Csedő Attila

A tulajdonos Roseal Rt. már kiállította az idei év első hónapjára a bérleti díjról szóló számlát, szerződés nélkül azonban a hivatal nem tudja azt törleszteni. A Polgármesteri Hivatal sajtóosztályán a városi tanács decemberi, rendkívüli ülésére hivatkoztak, amikor a testület felfüggesztette a bérleti szerződést.

A határozat következményeként új szerződést sem tudnak kötni, így a számlákat sem fizethetik ki. Ennek egyik lehetséges következménye, hogy a közüzemek felfüggesztik szolgáltatásaikat, így az épület villanyáram vagy fűtés nélkül is maradhat.

Molnár Miklós tanácsos elmondta, hogy a bölcsőde és a székelyudvarhelyi megvert fiatalok ügyében már lezajlott az első találkozó egy marosvásárhelyi ügyvéddel. Állítása szerint Vasile Ghere sztárügyvéd képviseli majd mind a bölcsőde épületének, mind pedig a központban megvert fiataloknak az ügyét. Abban reménykedik, hogy a bölcsőde pere még ebben a hónapban elkezdődhet.

Az épület kapcsán Molnár nem értett egyet a Polgármesteri Hivatal által közölt információkkal: a tanácsi határozat nem tiltja meg a bérleti szerződés meghosszabbítását, sem pedig újbóli megkötését.

Az MPP-s tanácsos ennek ellenére nem ajánlja a polgármesternek, hogy a tanács megkérdezése nélkül új szerződést kössön, mert az előző is súrolja a törvényesség határát. A politikus elmondta, az jelentené a megoldást, ha a polgármester a városi tanács elé terjesztené a bölcsőde akkreditációs dossziéját, amelyet az intézmény vezetősége még 2010 nyarán iktattatott a Polgármesteri Hivatalban, de az sosem került a döntéshozók elé.

A határozat csupán a szerződésben a Polgármesteri Hivatal által vállalt kötelezettségek teljesítését függesztette fel: ilyen például, hogy a szerződés lejártával a bölcsődének ki kell költöznie, vagy az összes működési engedélyt köteles beszereznie.

Az egészségügyi engedélyt például azért nem sikerült megszerezniük – tudtuk meg Bartus Esztertől –, mert a tulajdonos időközben felhúzatott egy falat a villanytelepi napközi és a bölcsőde konyhája közé, így az épület már nem felel meg az európai uniós normáknak.


címkék: bolcsode roseal

1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
vodkaa
2012-01-13 23:05:09
Sziasztok!!
Ez az első hozzászólásom ezen a weboldalon, pedig már elég rég olvasgatom az oldal cikkeit. Már sok dolog szúrta a szemem, de a mostani annyira szúrta, hogy muszáj leírnom a véleményemet. Szeretném megkérdezni, hogy mi az a fogalom, hogy a "torvényesség határát súrolja"? Mert én szerintem ha lopok az törvénytelen, ha nem lopok, az nem törvénybe ütköző meg stb.
Tisztelettel Csaba

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."