Itthon » Közélet

Tolvajok miatt szünetelhet a vízszolgáltatás

Eltulajdonított aknatető miatt fagyott el a főnyomóvezeték, ezért szünetelhet a vízszolgáltatás – értesít az Aqua Nova Hargita Kft..

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

Fagyos
Fagyos
szerkesztoÍRTA: BEDŐHÁZI ATTILA-CSABA
2012. január 30., 15:33
4 hozzászólás. 

A vízszolgáltató közleményben értesíti Székelyudvarhely, Fenyéd, Boldogfalva és Bögöz község lakóit, hogy az ivóvíztisztító műnél elfagyott a 600 mm-es főnyomóvezeték (adukciós vezeték), ezért nem lehetséges a megfelelő mennyiségű ivóvíztermelés, így a fent említett településeken a mai nap folyamán szünetelhet az ivóvíz szolgáltatás. A vízhálózat kiürülése miatt a szolgáltatás hiánya hosszabb ideig fennállhat a magasabban fekvő városrészeknél.

Fagyos

A kárt egy aknatető hiánya okozta, melyet ismeretlen tettesek tulajdonítottak el, ezért elfagyott az aknában lévő levegőztető rendszer. A fagy két nagy repedést is okozott az elavult vezetéken, valamint a Bethlen lakótelepi körzetben a nagymennyiségű vízfolyásnak is ez az oka - tájékoztatott Ülkei Erika, az Aqua Nova kft. marketing igazgatója.

Az Aqua Nova Hargita Kft. munkatársai reggel óta dolgoznak a hiba elhárításán, azonban az elavult nagyméretű vezeték javítása nehézkes és hosszabb ideig eltarthat.

Fagyos

Fotók: Csedő Attila

Kérik a lakosságot, hogy lehetőleg tartsák melegen az ingatlanokat a belső hálózatok elfagyásának kivédése miatt, illetve a vízszolgáltatás helyreállítása után ellenőrizzék a belső ivóvízhálózatukat, cseréljék ki/mosassák ki a szűrőket a csapoknál, mivel a nyomásingadozások a vezetékek eldugulásához, töréséhez vagy szivárgásokhoz vezethetnek.



4 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
kszl
2012-01-30 16:51:06
Ideje lenne a fémtolvajokat nyilvánosan is megszégyeníteni, vagy megalázni, továbbá a gyűjtő központokat is bírságolni. Nem aprópénzzel, ha nem 10-20 ezer lejes bírságokat kell kiszabni.
Ha a fémtolvajok elektromos kábelt loptak el (réz), akkor legalább 20 évre ítélje el a bíróság.
avatar
napraforgo
2012-01-30 17:58:08
Vajon meddig nem lesz viz??!! :s
avatar
urfi
2012-01-30 21:10:23
Egyetértek az előttem szo-
lokkal de csak azt kérdezném,ezt a piszkos vizet is csak a néppel fizettetik meg úgye?!
avatar
balintek
2012-01-30 21:26:56
bűn-bakk
soha nem a szolgáltató a hibás... ez van... nem tanultunk meg felelősséget vállani... valaki el kell helyettünk vigye a balhét...

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."