Itthon » Oktatás

Büszkén hordják a székelyruhát

A Kipi Kopi Napközibe járó kicsik több alkalommal is népviseletet öltenek, az oktatók arra bíztatják őket, hogy büszkén tegyék ezt.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
fotó: Biró Mihály

Utcára került az iskola (videó)

Levelek hulltak, grafikák, festmények lobogtak a...
allatvilagnapkikep

Állat volt a napiban

Gyanútlanul mentem a Csillagvár Napköziotthonba és ez...
Tudasz01

Tudászban ki a jó?

Egész Székelyföld itt lesz a történelmi vetélkedő...

A Kipi Kopi napközi gyerekei
A Kipi Kopi napközi gyerekei székely ruhában
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2012. december 14., 10:34
0 hozzászólás. 

A Kipi Kopi Napközi Otthonban számos olyan lehetőség adódik, amelyekhez az óvodás gyerekek népviseletbe öltöznek. December 11-én, a bethlenfalvi kultúrházban, hagyományőrző programjaik záró-rendezvényén mutatták be az újonnan készült gyerek-székelyruhákat, amelyeket – az óvodát segítő Kipikopi Egyesület Élő örökségünk programjának keretében – Hargita Megye Tanácsának támogatásával készíttettek. Népi gyermekjátékokkal, néptánc-bemutatóval mondtak köszönetet a gyerekek és nevelőik.

Hagyományaink megismerése, ápolása és továbbadása tudatformáló erővel bír, ezért a Kipi Kopi Napköziben fontosnak tartják, hogy a gyerekek már életük korai szakaszában megismerjék, megszeressék, és szívesen öltsék magukra a székely népviseletet.

Hagyományőrző rendezvényeiken – szüreti játékok, adventi, húsvéti, pünkösdi ünnepváró kalákák, táncházak, tanévzárók – arra bíztatják a gyerekeket, hogy büszkén hordják a székelyruhát.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."