Itthon » Oktatás

Utcára került az iskola (videó)

Levelek hulltak, grafikák, festmények lobogtak a szélben, Frida Kahlo és egy szita süttette magát a nappal, a zene meg csak szólt.

MEGOSZTÓ PDF email

Hasonló cikkek
allatvilagnapkikep

Állat volt a napiban

Gyanútlanul mentem a Csillagvár Napköziotthonba és ez...
Tudasz01

Tudászban ki a jó?

Egész Székelyföld itt lesz a történelmi vetélkedő...
Vidáman kezdték a tanévet a kicsi tanító nénik és bácsik fotók: Egyed Ufó Zoltán

Mától minden vakációnak vége

Az egyetemisták is bevonultak ma délelőtt, a nap képein...

fotó: Biró Mihály
fotó: Biró Mihály
szerkesztoÍRTA: PÁL EDIT ÉVA
2018. október 19., 13:12
0 hozzászólás. 

Tárlat az utcán címmel szerveztek ad-hoc kiállítást a Palló Imre Művészeti Szakközépiskola képzőművészet szakos hallgatóinak munkáiból a városi parkban. A festmények köré pedig a zene-tagozatosok alkottak álomszerű hangulatot.

2016-ban a Patkóban volt az első Tárlat az utcán, amikor szükségből vonultak köztérre a művészetisek, az egymásra szervezett események miatt ugyanis a város kiállító termei foglaltak voltak. Annyira jól sikerült az az esemény, hogy meg kellett ismételni – tudtuk meg Porsché Éva igazgatótól. Idén ez az ismétlés október 18-án a koradélutáni órákra esett.

Sző, fon, nem takács

A kiállításon, melynek látogatói főként a sétatéri járókelők és a diákok hozzátartozói voltak, a festmények és grafikák mellett külön színfoltot képeztek a textil szakosok munkái. Láthattunk köztük ötletes újrahasznosítást: a fürdő- vagy kamraablakot szőtték be Frida Kahlo portréjával és a kicsi széket, a kézi kávédarálót, valamint a szitát értelmezték újra a diákok.

A nap hősei a fiúk, akik méltóságteljesen viselték a rájuk szabott műalkotásokat, a rózsaszín tüllel díszített zakót meg a drótból, szivacsból készült korallokat.

– Béla, mondjál valamit! – próbálták társai rávenni a korallnak álcázott srácot, hogy nyilatkozzon, mégis mit jelképez az öltözete. Béla visszakézből fogalmazta meg a művészet egyik lényegét: – Hát szép vagyok, ez nem elég?

A videót Biró Mihály, a dr. Palló Imre Művészeti Szakközépiskola tanára készítette. A címlapfotó Bence Antal munkája. Az eseményről még több képet az iskola Facebook-oldalán találsz.0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."