Itthon » Oktatás

Orbán Balázs tökeinek járnak a csodájára

A ceruzakapus iskolában idén is meghirdették a töklámpás készítő versenyt.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
fotó: Biró Mihály

Utcára került az iskola (videó)

Levelek hulltak, grafikák, festmények lobogtak a...
allatvilagnapkikep

Állat volt a napiban

Gyanútlanul mentem a Csillagvár Napköziotthonba és ez...
Tudasz01

Tudászban ki a jó?

Egész Székelyföld itt lesz a történelmi vetélkedő...

miniontokok
Tökminionok az Orbán Balázs Iskolában, fotó: Gál Előd
szerkesztoÍRTA: GÁL ELŐD
2015. október 08., 14:46
0 hozzászólás. 

A tavaly első ízben megrendezett vetélkedő sikerein felbuzdulva, második alkalommal is megrendezték az Orbán Balázs Általános Iskola tökös versenyét. Amikor az intézmény udvarára érkeztünk, Nagy Endre aligazgató már javában rendezgette a tököket.

tokrendezes

„Ősszel, amikor itt van a rengeteg mag, bogyó, gyümölcs akkor a gyerekek kézműves tevékenységeken szokták használni ezeket alapanyagként. Így született meg az ötlet, hogy a gesztenye, csipkebogyó, kecskerágó mellett a tököket is felhasználják, hogy abból faragjanak, és töklámpásokat készítsenek"- mondta el portálunknak Gábos Anna igazgatónő, miért is hirdették meg újra a tökfilkóknak a programot.

bozsineni

A tanulóknak a kiállítandó tököket névvel kellett ellátniuk. Amellett, hogy minden benevezett osztály diplomát a saját munkáját ábrázoló fotóval, az első helyezetteket díjakkal értékelik. A verseny meghirdetésekor ugyan három munkát szándékoztak kitüntetni, a beérkező lámpások láttán valószínűleg öt díj vár majd kiosztásra, hogy mik ezek, azt egyelőre nem árulta el az igazgatónő. A jutalmak kiosztásával egybekötött eredményhirdetést a pénteki nagyszünetben tartják. Az értékeléshez egy kéttagú zsűri érkezett a szomszédos Csillagvár Napköziből: Lukács Kinga igazgató és Péter Olga óvodapedagógus.

tokkomisszio

Az osztályok az elkészített lámpásaikkal napról napra túllicitálták egymást, sőt az igazgatónő elmondása szerint, ugyan egy osztály három tökkel vehetett részt a versenyben, voltak olyan közösségek is, amelyek hetet is készítettek. A hét folyamán az iskola tevékenységei is kapcsolódtak a tökökhöz, ezzel kapcsolatos verseket, énekeket tanultak. „Vannak, akik azért jönnek be a kapun, hogy megnézzék a tökkiállítást. Ez külön büszkeségünk, hogy még a felnőttek is kíváncsiak rájuk"– mesélte Gábos Anna.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."