Itthon » Oktatás

Taroltak az udvarhelyiek a földrajzvetélkedőn

Hétvégén rendezték a Terra Földrajzverseny körzeti szakaszát, ahol mindhárom korosztályban udvarhelyi diák diadalmaskodott.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
fotó: Biró Mihály

Utcára került az iskola (videó)

Levelek hulltak, grafikák, festmények lobogtak a...
allatvilagnapkikep

Állat volt a napiban

Gyanútlanul mentem a Csillagvár Napköziotthonba és ez...
Tudasz01

Tudászban ki a jó?

Egész Székelyföld itt lesz a történelmi vetélkedő...

Terra vetelkedo1
Terra vetékedő, fotó: Nagy Endre
szerkesztoÍRTA: GÁL ELŐD
2016. február 23., 11:57
0 hozzászólás. 

A Terra Nemzeti Földrajzverseny körzeti szakaszát tartották szombaton Felsőboldogfalván. A Terra, Románia első számú földrajz folyóirata a tanügyminisztériummal karöltve szervezi meg évről-évre a vetélkedőt, amelynek következő, megyei szakaszát nagyszombaton, március 27-én rendezik meg.

A verseny az ötödik, hatodik és hetedik osztályos tanulóknak van kiírva, a nívós természetrajzi magazin azért vállalta fel a vetélkedő megszervezését, mert ezeknek a korosztályoknak nincsen más lehetőségük az országos megmérettetésre.

Terra vetelkedo

A versenyen 27 ötödikes, 35 hatodikos és 21 hetedikes diák vett részt, közülük évfolyamonként ötön jutnak tovább a megyei szakaszra, ahol tizenötön a csíki és tizenötön gyergyói és maroshévízi körzetből csatlakoznak hozzájuk.

A hétvégi versenyen az udvarhelyi iskolák tanulói mellett Székelykeresztúrról, Bögözből, Szentegyházáról, Oroszhegyről, Székelyszentlélekről, Kissolymosról, Etédről, Siménfalváról, Korondról és Felsőboldogfalváról voltak a diákok. A résztvevők teszt formájában mérték össze tudásukat, amelyben vaktérképet kellett kitölteniük, igaz vagy hamis válaszokat kellett kiválasztaniuk, mondatokat kellett kiegészíteniük, mindezt az egész évben tanult anyag alapján.

Terra vetelkedo2

Az ötödikesek versenyét Kelemen Tas, a Tamási Áron Gimnázium tanulója, a hatodikosokét Sorbán Előd, a Bethlen Gábor Általános Iskola diákja, míg a hetedikesekét Rotaru Daniel, az Orbán Balázs Iskola tanulója nyerte meg. A tizenöt továbbjutóból tíz székelyudvarhelyi.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."