Itthon » Oktatás

Tudjuk, mikor vakációzol

A tanév közben háromszor pihenhetsz majd.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
fotó: Biró Mihály

Utcára került az iskola (videó)

Levelek hulltak, grafikák, festmények lobogtak a...
allatvilagnapkikep

Állat volt a napiban

Gyanútlanul mentem a Csillagvár Napköziotthonba és ez...
Tudasz01

Tudászban ki a jó?

Egész Székelyföld itt lesz a történelmi vetélkedő...

szivecskezikaszemunk
Apa, kezdődik, fotó: archívum/Pál Edit Éva
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2018. augusztus 23., 12:34
0 hozzászólás. 

Jóváhagyta a tanévrendet Valentin Popa tanügyminiszter, így most már mindent tudunk a 2018-19-es tanév szerkezetéről. A tanítás szeptember 10-én kezdődik, február 1-jéig tart az első félév, a második pedig február 11-én kezdődik, és június 14-én ér véget. Az érettségi előtt álló végzősök korábban, május 31-én fejezik be a tanévet, az országos képességfelmérő vizsgára készülő nyolcadikosok június 7-én.

A következő tanév közben háromszor pihenhetnek meg a diákok, a téli vakáció december 22-től január 13-ig, a félévközi február 2-től 10-ig, a tavaszi szünet április 20-tól május 5-ig tart, míg a nyári vakáció június 15. és szeptember 15. között lesz. Az 1.-4. osztályos tanulók és az óvodások egy egyhetes őszi szünidőt is kapnak, október 27. és november 4. között nem kell majd iskolába járniuk.

Az Iskola másként elnevezésű hetet mindegyik tanintézmény magának időzítheti be 2018. október 1-je és 2019. május 31-e között.

A tanév rendje szerint a diákoknak a félévi dolgozatokat a szemeszterek végén kell megírniuk, legkésőbb a félév vége előtt három héttel sort kell keríteniük ezekre pedagógusaiknak. A tantárgyversenyek országos szakaszát a tavaszi vakációban tartják. A törvény által megszabott munkaszüneti napokon sem lesz oktatás; míg október 5-ét, az oktatás nemzetközi napját, június 5-ét, a pedagógusok napját, valamint június 1-jét, a nemzetközi gyermeknapot különféle programokkal, rendezvényekkel ünnepelhetik meg a tanintézetek és tanfelügyelőségek – írja elő a miniszteri rendelet.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."