Itthon » Társadalom

Bögözben járt a hétvégén a medve

Tyúkokat gyilkolt halomra, nyulakat vasalt ki. A segélyhívószámon kértek segítséget a lakók, de ott csak jó éjszakát kívántak nekik.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
havashargitasugo

Ezért lett olyan hideg

Megérkezett a hó a Madarasi Hargitára, a hideget itt...
korond26

Valami bűzlik Korondon

Találkoztunk a helyiekkel, a szemétügyről...
Séra Zoltán fotó: Egyed Ufó Zoltán

Séra Zoltán emigrál (videó)

A korondi szemét áldozata elmeséli, miért hagyja itt a...

bogozmedvekar01
Fotók: Bögöz Község facebook-oldala
szerkesztoÍRTA: EGYED UFÓ ZOLTÁN
2017. június 19., 09:17
0 hozzászólás. 

Szombaton ezt írták Bögöz község facebook-oldalán:

Bögözben az utóbbi hetekben több alkalommal is megfordult a medve, akkor a Szükő utcában lakók életét keserítette, most a Főúton garázdálkodott. A falu Udvarhely felőli bejáratánál a bal oldali házak kerítését törte le és 30 csirkét nyújtóztatott ki, az állományból csak egy kakas maradt életben. Az érintettek, a szomszédság és az egész faluközösség reméli, hogy az illetékes hatóságok lépnek ez ügyben.

2017. június 17-én, hajnali 3 órakor a kutyák jelzésére lettek figyelmesek Csáki Mózesék, akik a falu legelső házában élnek. A medvét a tyúkoktól hangoskodással riasztották el és siettek értesíteni a szomszédot. Sajnos onnan jött a medve, ezért ott már feldúlta a hátsó udvart és lemészárolta a majorságot. Stefan Zoltánéknál, a 425-ös házszám alatt a szárnyasokból sem csirke, sem tyúk nem maradt, csak egy kakas menekült meg.

bogozmedvekar02

A következő éjjelen ismét medvejárás volt, a vasárnapi bejegyzésbe ezt írták:

Hetek óta Bögözbe, a falu közé bátorkodik egy medve, pontosabban feltételezhetően ugyanaz a nagy anyaállat egy boccsal. A Szűkő utcában szürkülettől figyelik, hogy mikor jeleznek a kutyák, mert akkor a közelben van. Hangoskodnak, petárdáznak, és miután már állatokat pusztított ott a medve, most „őrizni" kell a kertet és a majorságot.

A Főúti házakhoz is kimerészkedett az állat, de a tegnapelőtti majorságkár után már féltek, figyeltek a károsultak. Tegnap kilenc óra körül a falu Udvarhely felőli kijáratánál meg is jelent a medve. A szemközti házak felé tartott a bocsával, de zajkeltéssel úgy tűnt, hogy sikerült hátráltatni. Többször is nekimerészkedett, de a falu elejére többen is odagyűltek, hogy elkergessék a medvét. Sikerült.

Valójában csak útirányt váltott, mert ma éjszaka a Felszegben tett kárt. A palló szomszédságában a 279A és 279C házakhoz tört be, éjfél előtt pár perccel – valószínűleg a hátsó kerten keresztül. Mindkét portán a tyúkólat dúlta fel és kinyújtóztatta a nyulakat is.

Feltételezhetően ugyanaz az állat volt, de rosszabb a helyzet, ha nem csak egy medvével van dolgunk.

bogozmedvekar03

Az egyik érintett család lánya írta facebookon:

Figyelem!

Elsősorban bögöziek, egy órája szedte szét két medve a szüleim kertjét, nyulait, tyúkjait. Bögözben, a lengőpalló melletti háznál, és a szomszédban, a kertek végén, a Küküllő melletti házak felé rongál tovább! A 112 fel lett hívva, mentőt nem kértek, úgyhogy kapcsolták a "zsandárokat". Megkérdezték, hol történt, ja Bögözben? A válasz: nincs ember, nem tudnak csinálni semmit, nem tudnak segíteni, noapte bună.

Kérdem én, ha valaki felhívja a 112-t éjfélkor a házból, hogy tíz méterre tőle van két medve, tényleg nincs megoldás?? Nincs semmiféle segítség? Meg kell dögölj a kertedben? Noapte bună? Értelmes válaszokat várunk, mi a teendő? Honnan kérjen segítséget az ember? És nem akarom azt hallani, hogy a medve védett állat!!!!!!



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."