Itthon » Társadalom

Séra Zoltán emigrál (videó)

A korondi szemét áldozata elmeséli, miért hagyja itt a házát, a pereket, Székelyföldet, és kezd új életet egy másik országban.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
havashargitasugo

Ezért lett olyan hideg

Megérkezett a hó a Madarasi Hargitára, a hideget itt...
korond26

Valami bűzlik Korondon

Találkoztunk a helyiekkel, a szemétügyről...
jezuskapolnakolumbanimola31ufo

Erre a Jóisten két kézzel vigyázott

Leadta a kulcsokat a kápolna örzője, Imola néni,...

Séra Zoltán fotó: Egyed Ufó Zoltán
Séra Zoltán fotó: Egyed Ufó Zoltán
szerkesztoÍRTA: EGYED UFÓ ZOLTÁN
2018. október 19., 08:18
4 hozzászólás. 

Technikai tanács: érdemes a videó visszajátszásának minőségét youtube-on HD-ra állítani, 1080-asra.

Akiket mélyebben érdekel a téma, és nem ismerik Séra történetét, az alábbi linkeken olvashatnak többet az ügyről:

Az ügyről először 2016 decemberében írtunk, elmeséltük, hogyan jött a szeméttelep Séráék utcájába és hogyan kezdett el hősünk pereskedni.

• Aztán 2017 januárjában filmeztük le, amint a megyei és helyi elöljárók kijelentik, máshova fogják építeni a szemétátrakót, és lemondanak a Séra házának lebontatásáról.

• 2017 szeptemberében képriportban követtük Sérát a bíróságra, a hetvenvalahányadik tárgyalásra, hogy lássuk, miként zaklatja őt a megyei tanács vezére, perről perre.

2018 nyarán éhségsztrájkoltunk.

• Két hete írtunk arról, hogy elkezdődtek a munkálatok a szemétátrakó állomásnál, és hamarosan írunk arról is, hogy hogyan élik meg a korondiak a fejleményeket.



4 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
Szemét
2018-10-19 22:52:32
Adjunk hálát a jó Istennek, hogy Séráék helyén nem egy nagy gazda kereskedő lakik mert akkor még szeméttelepünk sem lenne!!! Szomorú, hogy ilyen megtörténhet a XXI. században. Azért mondjanak köszönetet a korondiak Katona Mihály polgármester úrnak mert akárhogy is, de ő adta a helyszínt. Köszönjük polgármester Úr tényleg jó ötlet volt!!!!
Úgy látszik azon a napon Vágási úr szabadnapos lehetett, hogy ilyen remek ötlet pattant ki az ön agyacskájából!
Azért korondiakúl szégyeljük meg magunkat, hogy farkunkat behúzva lapitottunk végig szó nélkül hagyva ezt az egész disznóságot és semmiért nem merünk kiállni mert félünk. Igen én sem merem felvállalni magam mert holnap engem is elkergetnek az otthonombol, családom van, mi lessz velük? Ilyen emberek képviselnek minket, tényleg ez kell nekünk????
Igen, tudom mit gondoltok, hogy fogjam be a szám mert aszfaltoznak meg csatornáznak meg vizhálozatot újitanak ami csak akkor tud ellátni a nap 24 órájában vízzel, ha felszerelik a vízórát
avatar
Szemét
2018-10-19 23:02:19
Séra úr lett volna más megoldás is és még mindíg van, még, ha el kell menni akkor is... pár évet lehetne rászánni. Ha már úgyis ott kell hagyni èn felgyújtanám az egészet. A papbácsi ezt mért nem prédikálja ki vajon? Ne tegyünk ilyen gyalázatos tettét felebarátainkkal? Ja értem mert ő sem akarja összerugni a port senkivel nehogy elhelyezzek esetleg. Inkább arról beszélünk, hogy mindenki adakozzék... nagy a falú... és mégsem eléggé!!! Reménykedjünk, hogy ez a nagy demokrácia is úgy végződik mint a kommunizmus, mert akkor lessz aztán menekülés!!!
avatar
talaldkivagyok
2018-10-20 09:09:27
Nekem fenntartásaim vannak ezzel a Sérával kapcsolatban... Zavaros az ügy eléggé, igaz a linkek alapján utánanézhetnék de mivel egyoldalúan van bemutatva az ügy nem érdemes. De ha egy utcabelije sőt még a családja sem állt ki mellette csak arra következtethetek, hogy mégse neki van volt igaza. És egyébként is naponta, havonta többen emigrálnak, nem tudom miért ez az egy lett említésre érdemes.
avatar
F_Arpad
2018-10-22 00:06:46
re:
Én kitaláltam, hogy ki vagy : egy agysorvadásos IQ-fighter vagy !!! Egyoldalúan bemutatott történet ??? Mi a lofa...ért kell több oldalról bemutatni azt, hogy valakinek 25 év munkájából felépített házának építkezési engedélyét vonják kétségbe hivatali inkompetencia miatt ? Mindezt azért , mert nem szeretne egy k...rva szemétdombot a háza szomszédságában !!! Jártál te már a cekendi szeméttároló környékén ? Tudod, ott ahol kilométeres (!) távolságból csavarja az orrodat a bűz .
Tiszta szívemből kívánom neked, hogy a te házad mellé is csináljanak egy bazi nagy szeméttelepet, hogy legyen alkalmad több oldalról vizsgálgatni a történetet.
És tudod miért emigrálnak naponta, havonta többen ebből az országból , Székelyföldről ? Mert hozzád hasonló agyhalott emberek kezében van a “gyeplő” már 28 éve .

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."