Itthon » Társadalom

Sztrájkolnak a bányászok Parajdon

Egyelőre nem hoznak sót a felszínre, csütörtök óta spontán sztrájk van a bányában. Sőt, a turisták sem mehetnek le.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
havashargitasugo

Ezért lett olyan hideg

Megérkezett a hó a Madarasi Hargitára, a hideget itt...
korond26

Valami bűzlik Korondon

Találkoztunk a helyiekkel, a szemétügyről...
Séra Zoltán fotó: Egyed Ufó Zoltán

Séra Zoltán emigrál (videó)

A korondi szemét áldozata elmeséli, miért hagyja itt a...

parajdisobanya
Fotó: illusztráció / archív
szerkesztoÍRTA: UH.RO / AGERPRES
2018. február 23., 11:38
0 hozzászólás. 

Folytatódik a parajdi sóbányában dolgozó bányászok csütörtökön elkezdődött sztrájkja, 55 bányász nem jött fel a tárnákból, többen közülük lent töltötték az éjszakát. Jelenleg szünetel a sókitermelés és a kezelőbázis tevékenysége is. Amíg a tiltakozás tart, a turistákat sem engedik le a bányába.

Kelemen József szakszervezeti elnök elmondta, több bányász a tárnákban éjszakázott, miután az Országos Sóipari Társaság vezetőivel folytatott csütörtök esti tárgyalások eredménytelenül zárultak. „Folytatjuk a tiltakozást ma és a hétvégén is, addig sztrájkolunk, amíg megoldás születik problémáinkra. Mi ismertettük követeléseinket, most pedig várjuk, hogy miként reagálnak ezekre" – mondta Kelemen.

A szakszervezeti bizalmi szerint a parajdi sóbánya mind a 130 alkalmazottja beszüntette a munkát, így nemcsak a sókitermelés szünetel, hanem a kezelőbázison sem dolgoznak. Az alkalmazottak a bérezési aránytalanságok megszüntetését, alapfizetésük 20 százalékkal való emelését, illetve a bánya vezetőségének leváltását kérik.

A parajdi sóbánya vezérigazgatója azt mondta, pénteken folytatódnak az egyeztetések az alkalmazottak képviselői és az Országos Sóipari Társaság vezetősége között. Seprődi Zoltán szerint nem igaz, hogy minimálbérért dolgoznak a bányászok, annak ugyanis, aki eddig minimálbért kapott, jelenleg 2.276 lej a bruttó alapfizetése.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."