Kultúra » Alter

Újszékely lesz az utolsó fotós állomás

Újszékely községben tartják az Orbán Balázs szemével fotótábor sorban a XXVI., ebben az esztendőben pedig utolsó kiadását.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
sztokkszlem

Nézd meg, kik lépnek fel (videók)

Szombaton a műfaj nagyjai szórakoztatják az udvarhelyi...
konyvunnep

Kányádira emlékeznek a Budavárban

És ebből városunk sem marad ki. Kattints és nézd meg,...
Pulzus1801

Sátorosok a Spanyár-ház udvarán

Holnap a Haáz Rezső Múzeum Képtárát is beveszik, csak...

Szenterzsébeti tájház
Szenterzsébeten is fotóznak
szerkesztoÍRTA: LÁZÁR EMESE
2012. október 10., 11:13
1 hozzászólás. 

A megyei tanács által fenntartott Hargita Megyei Forrásközpont a Székelykeresztúr-térséghez tartozó községben szervezi meg a legnagyobb székelyként emlegetett Orbán Balázs nevét viselő fotótábort.

Az október 15-22. között Újszékelyen zajló alkotótábor résztvevői ezúttal Székelyföld településeiről verbuválódtak: Bartók Izabella (Sepsiszentgyörgy), Borbáth Áron (Csíkszereda), Deme Tamás (Kézdivásárhely), Erős Zoltán (Gyergyószárhegy), Fekete Réka, Kibédi Sándor (Székelyudvarhely), Tordai Ede (Marosvásárhely), Vinczefi László (Sepsiszentgyörgy)- tájékoztatott a székelyudvarhelyi fotográfus, Balázs Ödön, a tábor szervezője.

"Reményeik szerint, ha az idő kegyes lesz hozzánk, az őszi betakarodáson kívül a környező tájat is megörökíthetjük "– bizakodik a szervező és a fotósok, akik ezúttal sem csak a tájat kapják lencsevégre, de község és a hozzá tartozó két település, Alsóboldogfalva és Székelyszenterzsébet utcáit, épített örökségét, a még élő hagyományokat és azok továbbörökítőit, az embereket is megörökítik.

Az eddigi fotótáborok anyagából igazi kóstolót nyújt a HMHF honlapja, ahol közel nyolcszáz felvételt lehet megtekinteni.



1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
Jutki
2013-01-05 20:47:46
mIKOR ÉS HOL LÁTHATOM A KÉPEKET

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."