Kultúra » Alter

Sátorosok a Spanyár-ház udvarán

Holnap a Haáz Rezső Múzeum Képtárát is beveszik, csak fel kell rá készülniük.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
sztokkszlem

Nézd meg, kik lépnek fel (videók)

Szombaton a műfaj nagyjai szórakoztatják az udvarhelyi...
konyvunnep

Kányádira emlékeznek a Budavárban

És ebből városunk sem marad ki. Kattints és nézd meg,...
heureka06

LEGO-rajongók, figyelem!

Szombaton egész nap Múzeumok Éjszakája lesz! Lesz itt...

Pulzus1801
Hetedjére rendezték meg a Pulzust, fotó: Szabó Apor
szerkesztoÍRTA: GÁL ELŐD
2018. július 25., 18:02
0 hozzászólás. 

Újra megrendezték a Pulzus nevű alkotótábort Székelyudvarhelyen, a Spanyár-ház udvarán július 16-tól kezdődően. „Az előző évekhez képest ez a művésztelep nagyon nedves lett" – utalt a rengeteg esőre Berze Imre ötletgazda, szervező és szobrász. A művészek nem estek kétségbe az időjárástól, sátrakat állítottak fel a Spanyár-ház udvarára.

A művésztelep szellemisége

– miszerint tapasztaltabb alkotókat fiatal művésszekkel hozni össze – az idei kiadásra is megmaradt, Berze Imre szerint ez azért is fontos, mert egymástól technikákat, szakmai nyelvezetet, világnézetet tanulnak. Székelyudvarhelyről Berze Imre, Török Tihamér csíkszeredai születésű, animációkat is nagy szeretettel készítő grafikus és Hodgyai István vettek részt az alkotótáborban.

Pulzus1802

Utóbbi részvétele azért is érdekes, mert nem a szokványos területek valamelyikében alkot, színházi előadásoknak készít plakátokat, most egy fényképet készített, amit egy többnapos tervezés előzött meg.

A médiaművészetek

egyébként is nagyobb hangsúlyt kaptak idén, a budapesti képzőművészek részvétele miatt, ugyanis Szirtes János Munkácsy Mihály-díjas művész, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem egyetemi tanára és Molnár Ágnes fotóművész is részt vettek a táborban. A Bristolból érkező Simon Whetman például installációjában hangeffektusokat ötvöz különböző tárgyakkal.

Az eddig felsoroltakon kívül a Zetelakán élő Gujuman Uliana festő, Csókás Szilárd Zsolt marosvásárhelyi festő, valamint Csillag Simon Repolski Imola textilművész alkotott a táborban.

Pulzus1803

Berze egy hatezeréves faanyagból készített domborművet, egy fekete kendőt és ugyan nem ez volt a fő kiinduló pontja, akarva akaratlanul elég sokat gondolt idén elhunyt nagymamájára, így a gyász is hatással is volt alkotására.

Csütörtök délelőtt mindenki tökéletesíti munkáját, hogy aztán azokat kiállíthassák a Haáz Rezső Múzeum Képtárába. A 18 órától kezdődő kiállítást Kovács Árpád művészettörténész nyitja meg.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."