Kultúra » Alter

Hobo a Hargitán

Mesél az erdő címmel tartanak télváró rendezvénysorozatot október végén a Hargitán.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
sztokkszlem

Nézd meg, kik lépnek fel (videók)

Szombaton a műfaj nagyjai szórakoztatják az udvarhelyi...
konyvunnep

Kányádira emlékeznek a Budavárban

És ebből városunk sem marad ki. Kattints és nézd meg,...
Pulzus1801

Sátorosok a Spanyár-ház udvarán

Holnap a Haáz Rezső Múzeum Képtárát is beveszik, csak...

Földes László Hobo dalának címét viseli a hargitai minifesztivál. Fotó: nullahategy.hu
Földes László Hobo dalának címét viseli a hargitai minifesztivál. Fotó: nullahategy.hu
szerkesztoÍRTA: UH.RO/KÖZLEMÉNY
2016. október 14., 08:53
0 hozzászólás. 

Számos vendéglátós és civil szervezet összefogásaként első alkalommal rendezik meg a Mesél az erdő elnevezésű hegyi rendezvénysorozatot. A Madarasi Hargita több helyszínén zajló programokra futókat, vállalkozókat, gyerekeket és nosztalgiázókat egyaránt várnak október 30-án, vasárnap.

A rendezvénysorozat már október 29-én, szombaton megkezdődik azoknak, akik szaladva szeretnék megtenni a hegyre vezető utat, a Feel Good Sportegyesület csapatával. A szombaton érkezőket a hegyen Kusmó buli fogadja.

Vasárnap a gyerekek megismerhetik a Hargita hegység növény- és állatvilágát, falat mászhatnak, és jó idő esetén elsajátíthatják a vasalt mászóösvények (via ferrata) használatát is. A túrakedvelőket a Szökő vízeséshez és a Rákosi csúcsra hívja az Erdélyi Kárpát Egyesület. Akik viszont az üzletben érdekelt, a hegyvidéki pályázati lehetőségekről hallgathat előadást.

Kora délután természetvédelmi témájú dokumentumfilm-vetítést tartanak, a nosztalgiázni vágyók pedig hargitai történeteket mesélhetnek azokból az időkből, amikor gyalogosan vagy traktorral jártak a környékbeliek a Madarasi Hargitára.

Ugyancsak a múltat idézi a Régi szép idők című fotókiállítás is, amelyre október 23-ig várják a múlt századi, Madarasi Hargitán készült fotókat. A képeket – technikai megkötéstől függetlenül – a magyari.tekla@madarasihargita.ro drótpostacímre várják, a legjobbakat a szervezők kiállítják a rendezvénysorozaton.

Bemutatkozik a Fejlesztési Társulás, és meg lehet kóstolni a hegyi finomságokat, lehet fát ültetni, továbbá sílécbemutatót és borkóstolót is terveznek. A nap fénypontja Földes László Hobo Halj meg és nagy leszel! című zenés előadóestje lesz, az elmúlt hetven év stációit bemutató monodrámát a Súgó Panzióban láthatja a közönség.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."