Kultúra » Alter

Három perc, három nap

Nézd meg és szavazz a kedvencedre – a 14. Festival International des Trés Courts-ról az udvarhelyi házigazda, Szabó Károly igazgató tájékoztatott.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
sztokkszlem

Nézd meg, kik lépnek fel (videók)

Szombaton a műfaj nagyjai szórakoztatják az udvarhelyi...
konyvunnep

Kányádira emlékeznek a Budavárban

És ebből városunk sem marad ki. Kattints és nézd meg,...
Pulzus1801

Sátorosok a Spanyár-ház udvarán

Holnap a Haáz Rezső Múzeum Képtárát is beveszik, csak...

Itthon_Muvelodes
A filmvetítés egyidőben 17 ország 100 városában zajlik
szerkesztoÍRTA: LÁZÁR EMESE
2012. május 02., 10:02
0 hozzászólás. 

A Városi Könyvtár ötödik alkalommal csatlakozik a Nagyon Rövid Filmek Nemzetközi Fesztiváljához - Festival International des Trés Courts, így május 3-5. között ismét az extrarövid alkotásoké lesz a főszerep. A nemzetközi és nemzeti versenybe benevezett alkotásokat idén is két helyszínen, a Városi Könyvtárban és a Mokka Kávéházban lehet megnézni.

Az előző kiadáshoz viszzonyítva változott a vetítések kezdetének időpontja: a maximum 3 perces filmek bemutatója a könyvtár látvány- és hangzóanyag részlegén délután 17 órától kezdődik. Akit mozizás közben fojtogatna a zárt tér, válassza a Mokka Kávéház teraszát, ahol 20 óra 30 perctől a napi filmes menü ismétlését nézheti meg.

Május 3-án, csütörtökön a Parole de femmes – nők, család szekcióban induló rövidfilmeket vetítik le. Május 4-én, pénteken a nemzetközi kategóriában babérra váró Monde d'avant, monde d'aprés háromperceseket lehet megnézni. A zárónapon, május 5-én, szombaton a hazai alkotóké lesz a vászon, akik filmjeiket az Around the Trés Courts szekcióban nevezhették be.

A nemzetközi filmfesztivál érdekessége, hogy a filmvetítés egyidőben 17 ország 100 városában zajlik. A legjobbnak tartott alkotásokra, ahogy az előző években is, a nézők is szavazhatnak. A szavazólapokat a filmvetítések helyszínén találjuk meg.

A benevezett rövidfilmekről és a fesztivállal kapcsolatos információkról a www.trescourt.ro honlapon lehet bővebben olvasni.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."