Kultúra » Irodalom

Székelyudvarhelyre is eljön Dancs Rózsa

Az erdélyi származású, Kanadában élő íróval, a Kalejdoszkóp című folyóirat kiadójával és szerkesztőjével találkozhatnak az érdeklődők.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Hargita08

Betekintés a Hargita lelkébe és a nép színházába

Kettős könyvbemutató a Városi Könyvtárban. Egy...
konyvturi

Lepd meg magad egy ingyen könyvvel

Ideiglenes könyvturkáló nyílt a MÜTF Oktatási...
Gerloczyest3

Egész Erdélyt bealtatózták

Milyen nyomokat hagy egy család múltja a...

Könyvbemutató
Kanadában élő magyar íróval ismerkedhetnek az olvasók
szerkesztoÍRTA: LÁZÁR EMESE
2012. szeptember 05., 11:33
0 hozzászólás. 

A kert végében címmel kerül sor Dancs Rózsa kanadai magyar író, lapszerkesztő és kiadó négyállomásos (Sepsiszentgyörgy, Brassó, Székelyudvarhely, Csíkszereda) erdélyi est-sorozatára.

Az udvarhelyiek szeptember 12-én, szerdán 18 órakor a Városi Könyvtárban találkozhatnak, beszélgethetnek az 1988 óta Torontóban élő íróval, a Szervátiusz Jenő-díjjal kitüntetett, egyetlen magyar-angol nyelvű kanadai kulturális folyóirat, a Kalejdoszkóp kiadó szerkesztőjével.

Dancs Rózsa Érmihályfalván született, Sepsimagyaróson nevelkedett és középiskolai tanulmányait a sepsiszentgyörgyi Székely Mikó Kollégiumban végezte, a kolozsvári Babes-Bolyai Tudományegyetemen szerzett magyar nyelv és irodalom szakos diplomát.

Két gyermekével 1988-ban emigrált Kanadába, ahol folytatta tanulmányait és ahol ma is él és dolgozik. Tizenhét könyvet szerkesztett, angol és magyar nyelvű írásai több antológiában is megjelentek. Önálló, elbeszéléseit tartalmazó gyűjteményes kötete, A vaddisznók törték a búzát címmel jelent meg és méltatói szerint új színt, hangot jelentett a kortárs magyar irodalomban.

Dancs Rózsa székelyudvarhelyi estjének házigazdája, moderátora a székelyudvarhelyi Murányi Sándor Olivér és a budapesti Varga Gabriella író lesz. Az eseményt Zorkóczy Zenóbia színművész közreműködése teszi hangulatossá.

Az irodalmi körút további időpontjai és helyszínei: szeptember 10., 18 óra Sepsiszentgyörgy, Bod Péter Megyei Könyvtár olvasóterme, szeptember 11., 17 óra Brassó, Reménység Háza, szeptember 13., 18 óra Csíkszereda, Székelyföld Galéria.

A Kalejdoszkóp folyóiratról és Dancs Rózsáról ide kattintva olvashatunk.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."