Kultúra » Irodalom

Gyere verset mondani a Patkóba!

Elmondanád Jordán Tamással, elzengnéd Sebő Ferenccel a Szondi két apródját? Itt az egyedi alkalom, hogy megtedd.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Hargita08

Betekintés a Hargita lelkébe és a nép színházába

Kettős könyvbemutató a Városi Könyvtárban. Egy...
konyvturi

Lepd meg magad egy ingyen könyvvel

Ideiglenes könyvturkáló nyílt a MÜTF Oktatási...
Gerloczyest3

Egész Erdélyt bealtatózták

Milyen nyomokat hagy egy család múltja a...

Versfelolvasó flashmob Székelyudvarhelyen a Patkóban
Fotó: Kakasy Botond/archív
szerkesztoÍRTA: LÁZÁR EMESE
2012. november 26., 14:14
0 hozzászólás. 

Érdekes és izgalmas verses megmozdulásra, a Nagy Versmondásra várnak kicsiket és nagyokat november 28-án, szerdán délben 12 órakor a Márton Áron térre.

A körülbelül egy órásra tervezett tömegmegmozduláson Arany János ismert balladáját, a Szondi két apródját kapják kézbe a résztvevők, akik a klasszikus művet együtt és fennhangon fogják elmondani. Méghozzá olyan olyan hírességek vezényletével , mint a közös versmondás-villámcsődületet létrehívó Jordán Tamás, Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész, a szintén Kossuth-díjas Sebő Ferenc énekes, zeneszerző, előadóművész, illetve dr. Fűzfa Balázs irodalomtörténész.

„A Nagy Versmondás olyan műfaj, mely visszasegíti az embert a költészet ősi formájához, a hangzó beszédhez, és mindannyiunknak segít újra megtalálni a közös cselekvés örömét. Együtt elmondani egy verset többet jelent, mintha a részvevők hangjait csupán összegeznénk. Mert a megszülető egyszeri, megismételhetetlen, közös hang élménye valamennyi résztvevőben tovább zeng - akár egy életen keresztül."- fogalmazta meg a Nagy Versmondás lényegét és "felette szükséges voltát" dr. Fűzfa Balázs irodalomtörténész.

Bár az udvarhelyi tanintézményekben szerdán metodikai nap miatt éppen szünetelni fog az oktatás.  az esemény lebonyolítását és az önkéntes versmondókból álló tömeg verbuválását is felvállaló Városi Könyvtár igazgatója, Szabó Károly abban reménykedik, hogy az udvarhelyi diákokat, tanárokat és városlakókat sikerül kicsalni a térre, és nem fullad kudarcba a rendhagyó esemény.

A Nagy Versmondást szerdán még két helyszínen, Csíkszeredában (15 óra) és Sepsiszentgyörgyön (19 óra) is megszervezik.

Mi ott leszünk, gyertek el Ti is!



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."