Kultúra » Irodalom

Felovasómaraton: csillagos lesz, jelentkezz

150 éve született Az Egri csillagok szerzője, Gárdonyi Géza író, az idei felolvasómaraton az ő munkássága előtt tiszteleg.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Hargita08

Betekintés a Hargita lelkébe és a nép színházába

Kettős könyvbemutató a Városi Könyvtárban. Egy...
konyvturi

Lepd meg magad egy ingyen könyvvel

Ideiglenes könyvturkáló nyílt a MÜTF Oktatási...
Gerloczyest3

Egész Erdélyt bealtatózták

Milyen nyomokat hagy egy család múltja a...

Gardonyi Geza
Nemcsak az Egri csillagokból olvasnak fel
szerkesztoÍRTA: LÁZÁR EMESE
2013. január 30., 13:21
0 hozzászólás. 

Olvasni jó, a könyvet bújni örömet jelent, a közös olvasásnak, a felolvasásnak pedig megvan a semmihez sem hasonlítható hangulata. Ezt vallják a felolvasómaraton szervezői, a Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont és a Cimbora Gyermekek Klubja, akik ennek jegyében szervezik meg 2009 óta a Székelyudvarhelyi Városi Könyvtárban a felolvasómaratont.

A reggeltől estig tartó maraton népszerűségét jelzi, hogy egyre többen csatlakoznak, nem csak a város összes iskolájában és a környékbeli településeken, de Erdély-szerte vesznek könyvet kezükbe kicsik és nagyok.

A felolvasómaraton tematikus, azaz minden kiadása, így az idei is, egy magyar író, költő nevéhez kötődik, az ő műveit helyezi fókuszba. Az előző években Benedek Elek, Orbán Balázs, Jókai Mór és Arany János írásaiból olvastak fel a résztvevők. Az idei, február 19-én megszervezett felolvasómaratonon a 150 évvel ezelőtt született Gárdonyi Gézára emlékeznek.

Reményeik szerint „nem csupán a közismert Egri csillagok című regénye kerül a figyelem középpontjába, hanem A láthatatlan ember és az Isten rabjai címűek" is, de „hangulatos novelláit (pl. Az én falum ciklus) és meséit" szintén az olvasótábor figyelmébe ajánlják a szervezők.

Bár még bő két hét van a rajtig, a szervezés elkezdődött, és jelentkezni is lehet már.

A részvételi szándékot László Judit programfelelősnek a jutka67@freemail.hu e-mail címen vagy a 0758-104725, 0266-214440 (délelőtt) telefonszámokon lehet jelezni.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."