Kultúra » Alter

Októberben városunkban világítanak az egri csillagok

Október 8-tól egy héten keresztül igazi egri csillagok világítanak Erdély négy városában, köztük Székelyudvarhelyen is. Táplálék léleknek, testnek.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
sztokkszlem

Nézd meg, kik lépnek fel (videók)

Szombaton a műfaj nagyjai szórakoztatják az udvarhelyi...
konyvunnep

Kányádira emlékeznek a Budavárban

És ebből városunk sem marad ki. Kattints és nézd meg,...
Pulzus1801

Sátorosok a Spanyár-ház udvarán

Holnap a Haáz Rezső Múzeum Képtárát is beveszik, csak...

Eger
Egri hangulatot varázsolnak városunkban
szerkesztoÍRTA: LÁZÁR EMESE
2012. szeptember 27., 07:59
0 hozzászólás. 

Magyarország sepsiszentgyörgyi Kulturális Központjának szervezésében a magyar kultúra, gasztronómiai sokszínűség és színvonalas borkultúra esszenciális találkozójára készülnek Csíkszeredában, Kézdivásárhelyen, Sepsiszentgyörgyön és Székelyudvarhelyen.

Művészek, mesterszakácsok, borászok és gasztronómusok hozzák házhoz a szellem és a test egri ízű táplálékát – áll az eseménysorozatot beharangozó sajtóközleményben.

A városunkban sorra kerülő események pontos időpontját, helyszíneit a későbbiekben pontosítják a szervezők, akkor tesszük közzé, de kedvcsinálónak egy előzetes kóstolót adunk az egri menüből.

Október 8-án, délelőtt és délután a Harlekin Bábszínház kedveskedik a gyerekeknek egy-egy előadással a Művelődési Házban, majd a héten fellépnek a Gárdonyi Géza Színház művészei, valamint bemutatkozik az Agria folyóirat is.

Bakos Zoltán fotóművész kimondottan erre az alkalomra készült Bor, kultúra, Eger... című fotókiállítása, szintén hétfőn, 18 órakor nyílik meg.

Ugyanezen a napon egri mesterszakácsokból, főszakácsokból és borászokból álló csapatok is érkeznek városunkba, és a programba bekapcsolódó éttermekben főznek a hét folyamán jellegzetes magyar ételekből összeállított menüsorokat, tartanak gasztronómiai előadásokat, ill. mutatják be a menühöz kapcsolt egri borokat.

Ezzel párhuzamosan a Magyar Turizmus Zrt. szakmai partner jóvoltából sor kerül az Eger és Eger - környéki turisztikai lehetőségek bemutatására is.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."