Kultúra » Irodalom

Két kortárs nagyágyú jön a Gébe

Folytatódnak az irodalmi estek, Závada Pál és Parti Nagy Lajos lesznek a G. Café vendégei jövő csütörtökön.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Hargita08

Betekintés a Hargita lelkébe és a nép színházába

Kettős könyvbemutató a Városi Könyvtárban. Egy...
konyvturi

Lepd meg magad egy ingyen könyvvel

Ideiglenes könyvturkáló nyílt a MÜTF Oktatási...
Gerloczyest3

Egész Erdélyt bealtatózták

Milyen nyomokat hagy egy család múltja a...

Závada Pál és Parti Nagy Lajos
Fotó: Pim.hu
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2014. szeptember 11., 12:01
0 hozzászólás. 

A jelenkori magyar irodalom két nagy alakjával, Závada Pállal és Parti Nagy Lajossal beszélget a szervező Murányi Sándor Olivér szeptember 18-án, csütörtökön 20 órától a Szentimre utcai G. Caféban.

Parti Nagy Lajos a kortárs magyar irodalom egyik legkülönlegesebb alakja, aki mind költőként, mind pedig próza- és drámaíróként, illetve műfordítóként is ismert. Jellegzetes stílusa van, paródiák, parafrázisok váltják egymást a műveiben, egy-egy munkája, szövege mára kultikussá vált, több mint harminc díjjal tüntették ki eddig. Legutóbbi kötete idén jelent meg a Magvető Kiadónál Fülkeufória és vidéke - Százegy új magyar mese címmel. Legutóbb 2012-ben találkoztunk vele, akkor a Gondűzőben beszélgetett a kortárs erdélyi költő Kovács András Ferenccel.

Závada Pál 1997-ben a Jadviga párnája című naplóregénnyel lett ismert, később film is készült a nagysikerű könyvből. Ám nemcsak a Jadviga, hanem az utána megjelent regényei, a Milota (2002), A fényképész utókora (2004), az Idegen testünk (2008) is nagyon fontosak életművében, legutóbbi regényét idén adták ki Természetes fény címmel. Fia a költőként és slammerként is ismert Závada Péter, az Akkezdet Phiai formáció alapítója.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."