Kultúra » Irodalom

Fiatal írókkal nyitja újra kapuit a G. Café

Három fiatal Magvetős szerzővel lesz beszélgetés a kultúrkocsma újranyitásán.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Hargita08

Betekintés a Hargita lelkébe és a nép színházába

Kettős könyvbemutató a Városi Könyvtárban. Egy...
konyvturi

Lepd meg magad egy ingyen könyvvel

Ideiglenes könyvturkáló nyílt a MÜTF Oktatási...
Gerloczyest3

Egész Erdélyt bealtatózták

Milyen nyomokat hagy egy család múltja a...

gcafefelujitas
Felújítják a kávézót, nagy munkában vannak. Fotó: Facabook.com/Gpont
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2016. január 22., 12:55
0 hozzászólás. 

Szvoren Edina, Babiczky Tibor és Totth Benedek írókon kívül Kéri Piroska, a Szépírók Társaságának alelnökével is beszélget Murányi Sándor Olivér házigazda pénteken, január 29-én 19 órától a Szentimre utcai G. Caféban. A kultúrkocsma jelenleg felújítás miatt zárva van, az irodalmi találkozó napján nyitja meg újra kapuit.

Szvoren Edina József Attila-díjas író 1974-ben született Budapesten. A Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskolában és Gimnáziumban tanít zeneelméletet és szolfézst, ahol ő maga is érettségizett. Diplomáját karvezetés szakon a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolán szerezte. Rendszeresen 2005 óta publikál, legutóbbi novelláskötete Az ország legjobb hóhéra címmel jelent meg a Magvető Kiadónál.

Babiczky Tibor 1980-ban született Székesfehérváron. 1999 és 2005 között a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészettudományi Karának magyar–angol szakos hallgatója volt. 2006 óta a Nyitott Műhelyben a Késelés villával című irodalmi sorozat vezetője, 2007-től a HVG Könyvek szerkesztője. 2007–2009 között a Magyar Narancs újságírója volt, 2008-tól pedig az Árgus című folyóirat versrovatának szerkesztője. Versei megjelentek angolul, csehül, franciául, görögül, horvátul és lengyelül. Magas tenger című regénye 2014-ben, Kivilágított ég című verseskötete pedig 2015-ben jelent meg a Magvető Kiadónál.

Totth Benedek 1977-ben született Kaposváron, bölcsészetet tanult, harcművészetet gyakorol. Tízévi fordítói munka után a Magvető Kiadónál 2014-ben megjelent Holtverseny című regénye kapta a legjobb első prózakötetért járó Margó-díjat, melyet idén első alkalommal adtak át a Margó Irodalmi Fesztivál különkiadásának záró programján.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."